Portal 072info

Jednake mogućnosti za žene i muškarce

„Sa Džender akcionim planom u mojoj općini do jednakih mogućnosti za žene i muškarce“ naziv je kampanje, koja danas počinje u 10 općina širom BiH, među kojima je i zenička.

Realizuju je u saradnji sa općinama, partnerske nevladine organizacije, a u našem gradu to je udruženje Medika. Cilj kampanje je  promocija novoizrađenih ili revidiranih lokalnih džender akcionih planova, ali i podizanje svijesti javnosti o značaju njihovog usvajanja i primjene, te motivisanja građanstva i općinskih vijećnika da je podrže.Ovo je istaknuto tokom današnje pres konferencije u Zenici, kojoj su prisustvovali predstavnici zeničke Medike i Općine Zenica.

U sklopu kampanje u svih 10 bh općina, održane su i ulične akcije, tokom kojih je distribuiran promotivni materijal u cilju predstavljanja lokalnih džender akcionih planova.Akcija u Zenici održana je na Trgu Alije Izetbegovića.

Danas započeta kampanja dio je dvogodišnje implementacije projekta „Doprinos reformi u BiH – Jednake mogućnosti za žene i muškarce u politici“ kojeg u našoj zemlji, uz podršku Amabasade Švicarske, realizuje 13 nevladinih organizacija, među kojima je i zenička Medika.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box