Portal 072info

Jednim klikom potpuno promijenite izgled Facebooka

Ron Tentik je odlučio da posluša sve pritužbe ljudi na izgled Facebooka i predstavi nam potpuno novo lice ove društvene mreže, od kog vas dijeli samo jedan klik.

Tentik se za Facebook Flat, ekstenziju na Chromu, odlučio za takozvani „ravan“ dizajn koji nudi brže performanse i lakše učitavanje stranica sa kompleksnim grafičkim elementima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

A dodatna pogodnost jeste to što se ovaj dizajn lako prilagođava ekranima različitih dijagonala. I, što je najvažnije, lako ga je koristiti.

Tentik je odlučio da ukloni i Recent posts i Trending sa desne strane s obzirom da odvraćaju pažnju korisnicima od sadržaja koji ih zaista interesuje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Promjene je doživio i lijevi meni koji je sada znatno pregledniji i jasniji.

A u oči će vam upasti i novi font koji je znatno jednostavniji i čini da stranice i meniji više ne izgledaju prenatrpano.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako sama struktura dizajna Facebooka ne zahtijeva skoro nikakve promjene, njegova prezentacija je definitivno vapila za redizajnom i što je najbolje, nećete morati da ponovo učite da koristite ovu društvenu mrežu, već samo da skinete ekstenziju i uživate.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME