zebra palacinke 1


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Palačinke su vječna inspiracija, a kako bi bile još slasnije (i zabavnije) isprobajte zebrasti trik i osvanut će u potpuno novom ruhu.

Sve što trebate je odvojiti dio uobičajene smjese za palačinke i dodati joj toliko kakaaa ili instant kafe da poprimi tamnosmeđu boju.

Kad ste tamnu smjesu dobro izmiješali prebacite je u čistu bočicu od kečapa ili kakvog umaka s otvorom kroz koji ćete moći lako istisnuti šare. Ako je nemate, poslužit će i plastična vrećica kojoj izrežite otvor škarama, ali ne prevelik.
! / Jednostavnije nego što izgleda: Recept za tiramisu tortu od palačinki

Zagrijte tavu i ulijte običnu smjesu pa nakon što se malo stisne krenite crtati tamnijom smjesom koncentrične krugove pa ispecite do kraja.

Sastojci za palačinke:

3 jaja
350 ml mlijeka
300 g brašna
200 ml mineralne vode
15 g kakaa
malo soli
ulje za prženje

Priprema:

1. Izmiješajte jaja i so pa dodajte mlijeka, vode brašna miješajući dok ne dobijete odgovarajuću gustoću. Petinu smjese odvojite i pomiješajte s kakaom pa prebacite u bočicu kroz koju možete istisnuti takni mlaz ili ulijte u plastičnu vrećicu kojoj odrežite vrh.

2. Ulijte bijelu smjesu u zagrijanu tavu i kad se malo stisne tamnom smjesom počnite crtati koncentrične krugove. Kad je pečena okrenite je na drugu stranu i pecite oko pola minute.

3. Ponovite postupak dok ne potrošite smjese i poslužite palačinke s pekmezom, čokoladnim namazom ili omiljenim dodacima, piše punkufer.dnevnik.hr