Jeftine destinacije u Evropi za koje vam ne treba mnogo novca

o 5
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Turističke stranice izdvajaju Bugarsku, Portugal i Češku kao države za čiju posjetu nećete morati potrošiti previše, a imaju pregršt zanimljivih turističkih sadržaja.

Evropa nudi obilje destinacija za sve ukuse i interese, d plavih obala sa pješčanim plažama preko krivudavih planinskih staza do historijskih destinacija koje datiraju više od hiljadu godina.

Ako tražite najjeftinije evropske zemlje za posjetu, morat ćete razmišljati izvan okvira, a turističke stranice predlažu sljedeće zemlje kao prihvatljivu opciju.

Bugarska

Bugarska je jedan od skrivenih dragulja Evrope za putnike i iseljenike koji se nalaze u istočnoj Evropi. Ova država ima gradove bogate historijom i prelijepe pejzaže, uključujući plaže duž Crnog mora ljeti i planine za skijanje zimi.

Javni prijevoz je u Bugarskoj nevjerovatno jeftin s kartama za međugradski voz već od 5 dolara, a večera s pićem koštat će manje od 10 dolara.

Češka

Daleko od Praga, Češka ima i prekrasan krajolik i povoljne nekretnine. Životni standard u Češkoj je otprilike isti kao u Njemačkoj, ali košta upola manje.

Obroci su jeftini, a mogu se pronaći za iznose od 3 do 5 dolara. Oni koji žele posjetiti ovu državu mogu platiti već od oko 15 dolara za noćenje u hostelu.

Portugal

Iako je skuplji od ostalih zemalja na listi, cijene u Portugalu su otprilike upola ili čak za jednu trećinu manje od onih u drugim zapadnoevropskim zemljama, sve dok se ne planirate skrasiti u Lisabonu.