Jerko Ivanković Lijanović u zatvoru u Zenici

jerk
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar u Vladi Federacije BiH i lider stranke Radom za boljitak poslan je na izdržavanje  sedmogodišnje zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu u Zenici, saznaje “Avaz”

Ova informacija potvrđena nam je u Ministarstvu pravde Federacije. Lijanoviću je, kako saznajemo odbijena nedavno žalba kojom je tražio odgodu izdržavanje kazne te je upućen u zatvor. 

Saznajemo da je prošle sedmice stigao u KPZ Zenica i nalazi se u Paviljonu II.

ČITAJ JOŠ:  NETFLIX SNIMAO FILM O ZATVORU U ZENICI: Britanski novinar proveo 7 dana sa zatvorenicima

Lijanovića je Vrhovni sud Federacije pravosnažno osudio na sedam godina robije po optužnici Tužilaštva Tuzlanskog kantona za zloupotrebu položaja i ovlasti vezano uz nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području ovog kantona i FBiH od 2011. do kraja 2014. godine.

Pravosnažnom presudom se od Lijanovića oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelima u iznosu od oko 653.000 KM.

S obzirom na to da se radi o pravosnažnoj presudi koja je objavljena još 1. oktobra prošle godine, Lijanoviću je u januaru stigao poziv za izdržavanje kazne, ali je on tražio odgodu koja je odbijena.

ČITAJ JOŠ:  KPZ ZENICA: Počinje izgradnja novog paviljona za 236 osuđenika

Tada je Lijanović tražio odgodu zbo  slanje apelacije Ustavnom sudu BiH, ali i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH izreklo je krajem godine oslobađajuću presudu Lijanoviću za aferu „Meso“ i kriminal težak 13,5 miliona KM.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING