Jesen u Zenici i ove godine miriše na pečen kesten (FOTO)

BB6AC42B CE62 4D3B AF11 842445545819
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kao i prethodnih godina tako i ove jeseni Zeničani šetajući glavnim gradskim šetalištem uživaju u mirisu kestena, koji mami brojne prolaznike, uglavnom starije, na Trgu Alije Izetbegovića. 

U Zenici je tako postala tradicija da prodavači kestenja “okupiraju” ulice grada, a ljubitelji ove poslastice također ih sa nestrpljenjem iščekuju kako bi uživali u svježem kestenju sa žara. 

Neki prodavači već godinama prodaju kestenje bez obzira na činjenicu da se prije bolje prodavalo, te sa radošću iščekuju ovo godišnje doba. Bilo da je kiša, snijeg ili su temperature ispod nule, prodavači hrabro prkose svim vremenskim (ne)prilikama.

ČITAJ JOŠ:  Provokativni plakat na ulazu u Trebinje kao podrška Vučiću i Dodiku
77B42FB3 0DFE 46D1 BECE FE9C66C4D1AA

Dugogodišnja tradicija nije izostala ni ove godine. Iako je nekada večernja šetnja u ovim danima bila nezamisliva bez vrućeg kestenja, koje se moglo kupiti na brojnim mjestima u gradu, iz godine u godinu ovoj tradiciji prkosi nekoliko prodavača.

07353A64 34BC 4301 AD94 AE6623617BD9

-Ponekad se zapitam da li kesten ne miriše kao nekada ili pak mladi ne uživaju u njegovom ukusu – pita se prodavačica kestenja.

Uprkos tome, prodavači su zadovoljni da uspijevaju zaraditi nešto novca, ali se posebno obraduju i kada ugledaju mlađi naraštaj za svojim štandom.

ČITAJ JOŠ:  Kome i zašto smeta Šefik Džaferović u Vukovaru?

Zahvaljujući upornim prodavačima, ali i kupcima, najprepoznatljiviji znak dolaska jeseni u Zenici – miris pečenog kestena, i ove godine se širi glavnim gradskim trgom.

GODISNJICA
MARKETING