JESEN U ZENICI: Lišće pada na sve strane (FOTO)

jesennnnn

Zašto jesen uvijek asocira na tugu? Zašto su tada dani tmurni, hladni, dosadni? Valjda su kiše glavni krivac i vlaga koja se uvlači do kosti. Ali zašto jesen ne bi bilo najljepše godišnje doba? Zar nisu prelijepe te boje lišća koje su takve samo jednom u godini? Bakarna, zlatna, žuta i pomalo zelene. Najljepše boje. Za sve one koji ne vole jesen, pa ustanite iz svojih kuća, stanova…Izađite vani. Bar mi, Zeničani, imamo gdje uživati. Dovoljno je da spomenemo samo Smetove ili predivno Kamberovića polje, prošetajte i uvjerite se da ne možete biti tužni pored svih tih čarobnih boja koje vas okružuju.

Zar nije prelijepo ujutro pri samom buđenju slušati šum jesenjeg lišća i gledati kako to isto lišće dodatno boje zrake sunca. Zar nije prelijepo osjetiti miris jesenjih plodova, osjetiti šuštanje pod nogama, jednostavno osjetiti miris jeseni?

Ne mora biti sve tmurno i sivo, ako se pri tome nude i prelijepe zlatne nijanse te atmosfera koja odiše posebnim ugođajem smirivanja i spokoja. Uživajte u mnoštvu raznolikih boja dok je još sunčanih dana.

A za sve vas koji niste u prilici uživati u jeseni  i bojama Zenice, naš fotograf Benjamin Hazić vam prenosi dio jeseni sa naših ulica, slike sa puno tuge lišća što je palo i sa još više sreće sa bojama koje nosi.

[flagallery gid=35]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE