Portal 072info

Jesenji pohod na Tajan

Planinarsko društvo Tajan – Lisac  Zenica organiziralo je pohod na planinu Tajan  (1.289 m.n.v.) za oko 200 sudionika iz nekoliko zeničkih planinarskih društava, a na tom pohodu pridružili su im se i planinari koji su iz Sarajeva došli u organizaciji PD „Igman“.  

Po riječima sekretara PD Tajan Lisac Zenica Bernadina Kape bio je to četvrti i posljednji planinarski pohod organiziran u okviru tradicionalne društvene manifestacije „Upoznajmo planinu Tajan u četiri godišnja doba“.

Sudionici tog pohoda krenuli su od kakanjskog izletišta Ponijeri, a na vrhu Tajan uživali su u suncu i raskošnoj ljepoti šume u jesen.

PD Tajan – Lisac Zenica dodijelio je nagradu „Tajanovo srce“ za 15 sudionika koji su ove godine bili na sva četiri pohoda.

Donator te manifestacije Arcelor Mittal Zenica uručio je prigodne poklone i nagrade najmlađem i najstarijem sudioniku pohoda te najbrojnijoj porodici. Nagrade su uručene i pobjednicima takmičenja skok udalj za muškarce i žene, te bacanje kamena s ramena i „natezanja“ konopca.

Osim članova planinarskih društava u pohodu na Tajan sudjelovali su i uposlenici kompanije Arcelor Mittal i drugi građani Zenice.

Fena

Podijelite članak