Portal 072info

Jeste li sigurni da znate pravilno rukovati grudnjakom?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Žene vole kupovati i nositi lijepo donje rublje, posebno ono finije, skuplje, nježnije i osjetljivije za pranje. Stoga se pitaju koliko često smiju prati takvo donje rublje i smiju li ga ubaciti u veš mašinu? 

Vlasnica luksuznog njujorškog butika Journelle, Claire Chambers, podijelila je svoje savjete za Harper’s Bazaar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Veš mašinu svakako izbjegavajte. Kako bi donje rublje što duže trajalo, proizvođači savjetuju: perite ga ručno. Kombinirajte slične boje u lavoru ili umivaoniku napunjenom toplom vodom, ne previše vrućom. I dodajte deterdžent namijenjen osjetljivim materijalima.

Isperite ga nekoliko puta, nježno iscijedite i stavite na ravnu površinu da se suši. Nikako ne na uže i nikako uz uporabu kvačica. Uništit ćete ga. Ako nemate vremena za ručno pranje i morate koristiti veš mašinu, tada odaberite laganu centrifugu s toplom, a ne vrućom vodom, stavite rublje u platnenu vrećicu kako biste bili sigurni da se neće oštetiti, koristite isti deterdžent kao i za ručno pranje i nikada ne koristite sušilicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Grudnjake, pak, perite nakon pet do sedam nošenja i u ormar ih složite jedne na druge ili jedne iza drugih s raširenim košaricama.

Preporuča se mijenjati grudnjake iz dana u dan, a ne nositi jedan cijelu sedmicu. Naime, “odmor” će dozvoliti rastezljivim materijalima da se vrate u pravilan oblik. Ako dobro brinete o grudnjaku, može potrajati minimalno godinu dana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME