Jesu li putnici srušenog MH17 patili?

Sve se dogodilo brzo i putnici su onesviješteni prije nego što su shvatili što se događa, kažu stručnjaci

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Jako je mala vjerojatnost da su putnici srušenog MH17 patili, kažu stručnjaci. Buk se detonira netom prije nego udari u metu, oslobađajući šrapnele na način dizajniran da istovremeno prolazi kroz različite dijelove aviona.

“Dekompresija je bila vrlo brza i putnici su bili onesviješteni prije nego su shvatili što se događa”, rekao je stručnjak za projektile Doug Richardson za Time.

Utvrđivanje odgovornosti

Neće biti jednostavno utvrditi odgovornost za ovaj napad, a najčvršći dokaz doći će od američkih satelita, procjenjuje britanski stručnjak Justin Bronk. Satelit može pratiti infracrveni trag projektila sve do mjesta s kojeg je ispaljen. Crne kutije su u ovom slučaju beskorisne, smatra. One daju odgovor na to zašto se avion srušio, ali ne mogu dati nikakvu informaciju o tome tko je ispalio projektil.

Poginula djeca

Britanski Daily Mail objavio je članak naslovljen “Smrt ove bebe je na tvojoj savjesti, Putine!”, u kojem donosi fotografije nekih od identificiranih putnika. Između ostalih, na letu je bilo troje australske djece u dobi od osam do dvanaest godina te cijela indonezijska obitelj, uključujući i petogodišnjeg dječaka te dvogodišnju djevojčicu.

net.hr

 

GODISNJICA
MARKETING