JEZIVA NOĆ: Roditelje šokirao glas stranca u sobi njihove 10-mjesečne bebe

Podijelite vijest

DIJETE

Majku Heather Schreck probudile su riječi potpunog stranca koji je njezinoj bebi vikao da se probudi.

Roditelji 10-mjesečne djevojčice koji žive u Ohiu ispričali su svoje horor iskustvo nakon što je hakiran baby monitor smješten u dječjoj sobi. Majku, koja je spavala u susjednoj sobi, probudio je zvuk muškarčevog glasa, koji je očito hakirao njihovu wireless kameru.

Uzela je svoj mobitel kako bi provjerila kameru koja je instalirana i bebinoj sobi te je bila šokirana kad je shvatila da se kamera miče.

‘U trenutku kad sam vidjela da se kamera miče, čula sam i glas koji je sad već počeo vrištati na dijete. Vikao je ‘Probudi se bebo, probudi se bebo’, izjavila je majka za Fox 19.

Njen suprug Adam u tom trenutku je utrčao u sobu, a kamera se jezovito okrenula prema njemu. Glas je vikao riječ ‘nepristojno’. Nakon što su iz struje isključili cijeli nadzorni sustav, shvatili su kako je bila riječ o hakeru. Osjećali su se kao da ih je netko napao.

Stručnjaci upozoravaju kako su wirelwss kamere, poput ove u bebinoj sobi, veoma lak plijen hakerima. Roditeljima savjetuju da imaju različite passworde za WiFi mrežu te za kamere, kao i da redovito obnavljaju software.

dnevnik.hr