semir monstrum
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
Kurbani 2021

Srbijanski državljanin Semir A. (37) osuđen je u ponedeljak u Njemačkoj na doživotnu robiju jer je u maju prošle godine u Regenzburgu kesama zadavio kćerku Dž. A. (8) i sina Dž. A. (6).

Monstrum je presudio svojoj djeci jer je mislio da će tako napakostiti svojoj suprizu Bjanki S. (29) jer ga je napustila i otišla da živi sa drugim muškarcem.

Tokom suđenja je priznao zločin i rekao da su mu djeca, uprkos tome što je uradio, “najvažnija stvar u životu”!?!

Jeziva osveta

Kako prenose njemački portali, jeziv zločin dogodio se u maju 2020. u kući u kojoj se Semir živio u Regenzburgu.

“Semira je početkom 2020. ostavila supruga Bjanka i ona je tada sa djecom otišla da živi kod drugog muškarca. Semir je imao prava da viđa djecu nekoliko puta nedjeljno i mališani su tada obično odlazili kod njega kući. On je u međuvremenu molio Bjanku da mu se vrati, uvjeravao je da joj je oprostio prevaru, ali sve je bilo uzalud”, pišu njemački mediji.

Bijes i ljubomora su kod njega vremenom samo rasli i smislio je monstruozan plan kako da natera Bjanku da pati.

“Semir je u maju 2020. odveo djecu u svoju kuću i predložio im da igraju igru policajca i lopova. Nakon toga ih je vezao za stolice i stavio im najlonske kese na glavu uvjeravajući ih da tako policajci postupaju sa lopovima. Na kraju ih je oboje ugušio tim najlonskim kesama”, prenose portali.

Poslije toga otišao je do obližnjeg mosta u namjeri da se baci u Dunav, ali se uplašio smrti i predomislio se. Otišao je u policiju i mirno ispričao šta je uradio.

Jedna patrola odmah je otišla u Semirovu kuću u kojoj je zatekla jeziv prizor – mališani su bili mrtvi, vezani za stolice, a preko glava su im bile navučene najlonske kese, pipe Blic.rs

Uslovni otpust

Tokom istrage, ali i u sudu, Semir je rekao da je ubio sina i kćerku kako bi naudio bivšoj ženi jer nije htjela da mu se vrati.

“Strašno me je pogodilo to što je Bjanka živjela s drugim čovjekom, s njim su živjela i moja djeca. Nisam znao kako da joj se osvetim, pa sam ubio djecu kako bi se i ona osjetila krivom za raspad našeg braka. Moja djeca su, uprkos svemu što sam uradio, ipak bila najvažnija stvar u mom životu”, prenijeli su mediji njegovu šokantnu izjavu.

Na početku suđenja odbrana je tražila da se Semiru izrekne kazna od 14 godina zatvora, ali je tužilaštvo insistiralo na doživotnoj robiji. Sud u Regenzburgu je tako nakon procjene svih dokaza, kao i psihijatrijskog vještačenja okrivljenog, odlučio da mu izrekne najstrožu kaznu.

Tokom izricanja presude sudija je poručio Semiru da mirno prihvati boravak u zatvoru “kako bi majka ubijene dece, koja je tim zločinom pretrpjela veliku duševnu bol, ali i njeni rođaci, mogli da se oporave”.

“Moguće je podnijeti zahtev za uslovni otpust nakon 15 godina provedenih u zatvoru. Uzevši u obzir da se tih 15 godina i ne razlikuje mnogo od četrnaestogodišnje kazne koju je predlagala odbrana, smatram da je presuda pravedna”, istakao je sudija.