‘Jezivi ujak Joe’: Milioni pregleda snimka Bidena kako djevojci šapuće na uho

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

‘Jezivi ujak Joe’ novi je nadimak američkog predsjednika Joea Bidena. Naime, fotografije i snimke na kojima Biden ljubi, grli, miluje po glavi i licu ili šapuće na uho djevojčicama, ali i odraslim, pa i starijim ženama šire se društvenim mrežama praktički otkad je ušao u izbornu utrku.

Zbog toga je među američkim desničarima i pristašama njegovih protukandidata dobio i nadimak “Jezivi Ujak Joe” (Creepy Uncle Joe).

Dvije žene optužile su ga 2019. da ih je neprikladno dodirivao na događajima zbog čega su se nelagodno osjećale. Biden se izvinio. Pokušao je objasniti da je imao najbolje namjere te je rekao da će u budućnosti više poštovati tuđi lični prostor.

ČITAJ JOŠ:  Haris Silajdžić: Volio bih da članstvo BiH u NATO-u bude u vrhu Bidenovih prioriteta za Balkan

Ovih dana ponovno se širi snimka njegovog obraćanja mladoj djevojci.

Kako su prenijeli brojni svjetski mediji, Biden je na koledžu u Kaliforniji prišao djevojci, uhvatio ju je za rame te joj šapnuo: “Bez ozbiljnih frajera do 30., savjet koji sam dao svojim kćerima i unukama.”

Vrlo iznenađena djevojka odgovorila mu je: “Uredu, imat ću to na umu.”

Snimku toga objavio je reporter Kalen D’Almeida, koji je ustvrdio da je tajna služba pokušala spriječiti snimanje. Video je pogledan gotovo 5 miliona puta, a Bidenovi protivnici odmah su počeli s kritikama te ga nazivati Creepy Biden.

ČITAJ JOŠ:  SLUČAJ U BiH: Čekao rezultate testa na koronu već 7 dana, na kraju se testirao privatno
GODISNJICA
MARKETING