Joe Biden i prva dama u ponedjeljak će se vakcinisati protiv korone

Screenshot 2 1764
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Novoizabrani predsjednik SAD-a Joe Biden (78) i prva dama Jill Biden će primiti prvu dozu vakcine protiv korone u ponedjeljak u javnosti, potvrdili su iz njegovog tima.

Vakcinacija će biti obavljena u Delawareu i prenosit će se putem televizije, a Biden će tu priliku iskoristiti da se zahvali svim zdravstvenim radnicima te bolnice u kojoj će primiti cakcinu.

“Važno je za sve nas da se pošalje poruka koliko je vakcinacija važna”, kazala je Jen Psaki dolazeća glasnogovornica Bijele kuće.

Najava Bidenove vakcinacije stiže dan nakon pto je najviši zvaničnik iz njegove blizine bio pozitivan na koronavirus.

Psaki je istakla da to nije utjecalo na ubrzanje Bidenove vakcinacije, jer na svu sreću ni on ni njegovo osoblje nije bilo u kontaktu sa zaraženim.

Odmah nakon prve doze Pfizerove vakcine, Biden i njegova supruga će primiti i drugu dozu tri sedmice kasnije kako bi u potpunosti stekli imunitet prije nego se održi njegova inauguracija 20. januara.

Novoizabrana potpredsjednica Kamala Harris i njen suprug Dough Emhoff također će se vakcinisati kasnije naredne sedmice kako bi se izbjegla situacija da svi dolazeći članovi nove administracije u isto vrijeme imaju nuspojave.

Biden je proteklih dana izrazio snažnu želju za vakcinacijom kako bi time osigurao kontinuitet vlade i dao dobar primjer široj javnosti.

Međutim, naglasio je da ovime ne želi oduzeti prednost nad prioritetnim grupama za vakcinisanje, piše Politico.

Trenutni potpredsjednik Mike Pence, zadužen zadnjih mjeseci za koordinisanje borbe protiv pandemije, primio je već Pfizer/BioNTechovu vakcinu, što je televizija također uživo prenosila.

GODISNJICA
MARKETING