Portal 072info

Još jedan uspjeh maglajske firme: U “Bontexu” će se proizvesti 556.000 košulja za pripadnike švicarske vojske

Kompanija „Bontex“ od svoga osnivanja prije 13 godina proizvodi visokokvalitetne muške i ženske košulje koje plasira na zapadno tržište. Danas kompanija ima nešto više od 200 uposlenika, a planira povećati taj broj jer zahtjevi tržišta su sve veći.

Sa švicarskim partnerom, firmom „Weder-Meier“, „Bontex“ ulazi u veliki posao isporuke 55 hiljada košulja za pripadnike švicarske vojske. Bio je to i razlog posjete delegacije iz Švicarske ovoj uspješnoj maglajskoj firmi. Da bi se ispoštovali rokovi, iz „Bontexa“ će se sedmično isporučivati i do 8.000 košulja.

Prinuđeni smo smanjiti proizvodnju modnih košulja, a sve više se okrećemo proizvodnji modnih bluza i košulja koje su pored švicarske vojske namjenjene i pripadnicima Ministarstva pravosuđa Slovenije. Ipak, za švicarsko tržište smo zadržali 50-tak kupaca za koje proizvodimo i modne bluze“, rekao nam je Senaid Husić, vlasnik „Bontexa“. Da bi se ispoštovali rokovi, biće potrebno još radnika, priča nam Husić i dodaje da se puno investira u obuku radnika, a nakon toga neki odustaju od posla. „Posla će biti, samo mi trebaju radnici“, dodaje Husić.

“Bontex“ i „Weder-Meier“ imaju uspješnu saradnju

Čelnici firme „Weder-Meier“ imaju samo riječi hvale za saradnju sa „Bontexom“. „Sa ovom firmom imamo jako važne ugovore i cilj nam je da se oni uspješno realizuju. Tržište nije baš stabilno, želja nam je zadržati ono što imamo, a svakako u budućnosti i povećati proizvodnju“, rekao je tokom posjete „Bontexu“ Bojan Mamula, direktor „Weder-Meier“ i dodao da je najvažnije da je kvalitet proizvoda i dalje na vrhunskom nivou, te da se poštuju i rokovi isporuke. Kako se u „Bontexu“ proizvode košulje namjenjene za njihove pripadnike mogi su se uvjeriti i predstavnici švicarske vojske. „Vojska Švicarske raspisala je međunarodni tender za isporuku košulja, „Weder-Meier“ i „Bontex“ su uspjeli da dobiju ovaj posao i mi smo jako zadovoljni onim što smo vidjeli u ovoj firmi. U ovoj godini predviđena je proizvodnja 55.000 košulja, dio je već isporučen. Imamo planove i za narednu godinu, ali o njima kasnije“, izjavio je u Maglaju Andreas Štir (Stier), predstavnik vojske Švicarske.

N.Br./maglaj.net

Podijelite članak