Još jedna crna nedjelja u Sarajevu: Maloljetnica s momkom dilala drogu po Bistriku

Podijelite vijest

U nedjelju u 05.35 sati u ulici Sagrdžije, općina Stari Grad Sarajevo, došlo je do požara na vozilu ”toyota rav 4”. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta, a požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo.

O slučaju je obavješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je požar izazvala nepoznata osoba upotrebom otvorenog plamena. Polcijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

K.K. UHAPŠEN ZBOG DROGE

Policijski službenici I PU u nedjelju oko 12 sati, prilikom redove kontrole automobila u saobraćaju, pronašli su pet paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Paketići su pronađeni vozilu ”vw golf 2”, u ulici Trg Austrije, općina Stari Grad Sarajevo, kojim je upravljao vozač K.K. (1993.) s kojim se u vozilu nalazila maloljetna J.E. (1997.) oboje iz Sarajeva. Zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga uhapšeni su i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

B.E. UHAPŠEN ZBOG OŠTEĆENJA TUĐE STVARI

Policijski službenici I PU u nedjelju oko 13 sati, u ulici Safvet bega Bašagića, općina Stari Grad Sarajevo, uhapsili su B.E. (1989.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari. On je istog dana u istoj ulici gdje je i uhapšen oko 12.15 sati oštetio LCD TV, u sportskoj kladionici ”Formula”. O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA

U mjestu Resnik, općina Hadžići, u nedjelju oko 12 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je D.H. (1978.) iz Sarajeva zadobio teže povrede. Tom prilikom je, prema prikupljenim informacijama, do saobraćajne nesreće došlo kada je D.H. upravljajući, bez položenog vozačkog ispita odgovarajuće kategorije, motociklom ”kawasaki” krećući se kolovozom magistralnog puta M-17 iz smjera naselja Pazarić prema naselju Osenik, usljed izbjegavanja udara vozilo ”vw golf 4” plave boje, nepoznatih registarskih oznaka kojim je upravajao nepoznati vozač, skrenuo motociklom van kolovaoza u desnu stranu, a zatim pao na bankinu i zemljani pojas. Zadobio je teže povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju. O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju saobraćajne nesreće.

KS – 21 SAOBRAĆAJNA NESREĆA

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodila se 21 saobraćajna nesreća, od toga 18 s materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a dvije lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 23 vozača.
Isključeno je i 12 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom droga, jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.

Fena