Još jedna nesreća na spornoj raskrsnici

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U goraždanskom naselju Mravinjac na magistralnom putu M-20 na relaciji Foča –Goražde večeras oko 20 sati i 15 minuta došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je, kako nezvanično saznajemo, lakše povrijeđena jedna osoba.

Zbog teškog udesa u kojem je nanesena velika materijalna šteta na oba putnička automobila koja su učestvovala u nesreći nakratko je bio zaustavljen i saobraćaj, da bi prije nekoliko trenutaka ponovo pušten u promet.

I dok policija obavlja uviđaj stanovnici naselja u blizini raskrsnice na kojoj se dogodila nesreća, kažu nam, da već duže vrijeme uzaludno upozoravaju nadležne na učestale nesreće na ovom mjestu i potrebu da se ovaj problem što prije adekvatno riješi.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjetimo da je još u februaru ove godine MUP BPK Goražde uputio inicijativu Javnom preduzeću Ceste Federacije BIH za uređenje raskrsnice u naselju Mravinjac zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda upravo na ovom mjestu.

Postavljena je nova saobraćajna signalizacija, međutim nikada nije došlo do rekonstrukcije i uređenja kompletne raskrsnice.