Još jedna policija nabavila ‘presretača’, evo šta će raditi na saobraćajnicama

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policija Brčko distrikta nabavila je specijalno vozilo za evidentiranje prekršaja u saobraćaju, takozvani presretač. Nakon testne upotrebe, vozilo će uskoro biti u punoj funkciji, zbog čega iz policije upozoravaju na vozače u kontekstu poštivanja saobraćajnih pravila.

Policija Brčko distrikta odnedavno raspolaže vozilom koje je opremljeno radarskim sistemom Ekin patrol G2, a koje je namijenjeno dokumentovanju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH u pokretu, ali i u stacionarnom režimu.

“Vozilo je namijenjeno video dokumentovanju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, izostanka korištenja pojasa, zatim upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje i drugih prekršaja. Nabavka vozila izvršena je u svrhu prevencije kako bi se sigurnosna situacija na putevima u Brčko distriktu podigla na veći nivo, a što je u interesu svih učesnika u saobraćaju”, navode iz brčanske policije.

Navedeni presretač policijski službenici su nakon nabavke koristili u svrhu testiranja, kako bi isprobali sve njegove mogućnosti, a u narednom periodu će i zvanično biti u upotrebi uz ostalu opremu kojom policija raspolaže za najavljene i nenajavljene kontrole brzine kretanja vozila na gradskom i vangradskom području.

Iz Policije Brčko distrikta su sugerirali svim vozačima, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike.

GODISNJICA
MARKETING