Još jedna priča o trgovačkim prevarama: Oprez, lažni grami na vagama!

Podijelite vijest

f8e0a44b08f6206667c8651ce3fd5997

Ova priča dolazi iz Hrvatske, ali možemo se gotovo zakleti da je prncip ‘rada’ isti u svim trgovačkim centrima u regionu, pa i kod nas. Pročitajte, pa zaključite sami da li ste se našli u sličnoj situaciji…

‘Priča ide ovako… htio sam kupit’ malo mendula (badema), cca 10 dag, što bi koštalo oko 10 kn. Stavim ih ja na vagu kad ono cijena oko 25 kn, odnosno piše težina oko 23 dag. Bilo mi je čudno da sam za toliko fulao pa sam izvagao i na drugoj. Isti rezultat, ali još nisam imao mira i išao izvagat celer koji je stajao na polici sa strane s već upisanom težinom od 237 g. Kad ono vaga pokazuje oko 350 g! A onda sam skužio u čemu je stvar, napisao je Marin Starčić na Facebook profilu.

Majstori su početno stanje vage namjestili na 0,108 kg, odnosno skoro 11 dag. Kako se na display-u vage vrte reklame dok nešto ne stavite na nju, ne možete skužit početnu vrijednost.

Što je najbolje u blizini je i treća vaga koja je bila ispravna te su ljudi počeli uspoređivat težine svojih namirnica – razlika za istu stvar 0,108 kg. Na poslijetku smo pitali djelatnicu kako je to moguće, a ona sa kiselim osmjehom na licu bez riječi restarta dvije nebaždarene vage i ode!!! Vage su nakon toga imale 0 za početno stanje.

To je bilo oko 14 h. Pitanje za milijun kuna: koliko je trgovina uprihodovala samo današnjim danom ekstra profita od nas ovaca za šišanje!!!’, pita se prevareni građanin.

depo.ba