Portal 072info

Još jedna uspješna akcija zeničkog udruženja “Daruj srcem” (FOTO)

Da ne postoji prepreka koju čvrsta volja i istinska ljubav ne mogu prevazići pokazatelj je zeničko udruženje “Daruj srcem”, koji su organizujući humanitarno veče prikupili značajna novčana sredstva za realizaciju projekta “Osmijeh djeci Srebrenice”.

 

Tako će zeničko udruženje, zahvaljujući prikupljenim sredstvima, donirati 100 paketića za djecu Srebrenice te 50 paketića za učenike Osnovne škole u Dabravinama kod Vareša.

fb-img-1478699399644

U okviru bogatog programa nastupili su Enisa Zulović, Ammar Šabić, Amela Talić, Zuhra Bajramović Halać, Tarik Hrustić, GUD Filigran i mnogi drugi.

Posebno je simbolično što su pojedini gosti pokazali društvu da uprkos bolesti mogu itekako pokazati svoje umijeće i kreativnost.

Na humanitarnom druženju uručene su i zahvalnice prijateljima udruženja, firmama, udruženjima i pojedincima koji su podrška radu udruženja.

fb-img-1478699475256

– Svaki donator je važan na poseban način i daje od sebe najviše što ima, a što nam itekako pomaže u radu – kazala je Irnesa Ramić Tahić, u ime udruženja.

Posebne zahvale upućene su i članicama Foruma žena SBB-a, koje, prema riječima Ramić Tahić, ne rade i ne pomažu samo pred izbore nego su tu za druge tokom cijele godine.

fb-img-1478699469541

Prigodno druženje uveličala je i Vesna Švancer, potpredsjednica Parlamenta FBiH, koja je izrazila želju da učestvuje u projektima.

AVAZ.BA/D. PAŠALIĆ

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box