Portal 072info

JOŠ JEDNA USPJEŠNA PRIČA: Amina Halilić putuje na liječenje u Tursku

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Još jedna uspješna priča smještena u našem gradu a tiče se humanitarne akcije ovih dana doživljava svoju kulminaciju. Naime, mlada Zeničanka, Amina Halilić, nakon niza humanitarnih akcija koje su krunisane velikim koncertom u Gradskoj areni Zenica 21. februara, odlazi u Tursku kako bi bila izvršena robot operacija srca.

Iako se činilo kako ovaj dana neće nikada dočekati, majka Amine Halilić ne krije emocije i sreću što će 8. aprila sa svojom kćerkom krenuti u Istanbul na kliniku ACIBADEM kako bi bio izvršen operativni zahvat koji će, vjerujemo, imati sretan kraj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Podsjećamo, Amina Halilić je 16-godišnja Zeničanka koja već nekoliko godina živi sa srčanom manom prolaps mitralne vlavule, a za njen oporavak  neophodno je sakupiti novčana sredstva u iznosu od 26.500 eura, koliko košta operacija u Turskoj.

Nakon niza humanitarnih akcija porodica je uspjela prikupiti 20 000 KM, a nedavno održani koncert uspio je ovaj iznos povećati za 35 000 KM, što zadovoljava potrebe predračuna. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dobri ljudi su još jednom uspjeli spasiti mladi život, prikupiti novčana sredstva i omogućiti našoj Amini da nastavi živjeti svoje najbolje godine života. Porodica ističe kako se neće zaustaviti, budući da će biti potrebna novčana sredstva i za postoperativni oporavak koji iziskuje terapije i sam boravak u Istanbulu.

Amina Halilić će definitivno pamtiti 8. april i dan kada odlazi u Istanbul kako bi se njena priča uspješno okončala, a 10. aprila će ući u kliniku ACIBADEM kako bi se izvršile posljednje pripreme pred operaciju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vjerujemo kako su Zeničani, ali i svi oni koji su bili dio humanitarnih akcija za Aminu Halilić, ponosni na sebe i svoj grad što će Amina Halilić uz Božiju pomoć biti izliječena.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME