JOŠ JEDNA USPJEŠNA PRIČA: Amina Halilić putuje na liječenje u Tursku

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Još jedna uspješna priča smještena u našem gradu a tiče se humanitarne akcije ovih dana doživljava svoju kulminaciju. Naime, mlada Zeničanka, Amina Halilić, nakon niza humanitarnih akcija koje su krunisane velikim koncertom u Gradskoj areni Zenica 21. februara, odlazi u Tursku kako bi bila izvršena robot operacija srca.

Iako se činilo kako ovaj dana neće nikada dočekati, majka Amine Halilić ne krije emocije i sreću što će 8. aprila sa svojom kćerkom krenuti u Istanbul na kliniku ACIBADEM kako bi bio izvršen operativni zahvat koji će, vjerujemo, imati sretan kraj.

Podsjećamo, Amina Halilić je 16-godišnja Zeničanka koja već nekoliko godina živi sa srčanom manom prolaps mitralne vlavule, a za njen oporavak  neophodno je sakupiti novčana sredstva u iznosu od 26.500 eura, koliko košta operacija u Turskoj.

Nakon niza humanitarnih akcija porodica je uspjela prikupiti 20 000 KM, a nedavno održani koncert uspio je ovaj iznos povećati za 35 000 KM, što zadovoljava potrebe predračuna. 

Dobri ljudi su još jednom uspjeli spasiti mladi život, prikupiti novčana sredstva i omogućiti našoj Amini da nastavi živjeti svoje najbolje godine života. Porodica ističe kako se neće zaustaviti, budući da će biti potrebna novčana sredstva i za postoperativni oporavak koji iziskuje terapije i sam boravak u Istanbulu.

Amina Halilić će definitivno pamtiti 8. april i dan kada odlazi u Istanbul kako bi se njena priča uspješno okončala, a 10. aprila će ući u kliniku ACIBADEM kako bi se izvršile posljednje pripreme pred operaciju. 

Vjerujemo kako su Zeničani, ali i svi oni koji su bili dio humanitarnih akcija za Aminu Halilić, ponosni na sebe i svoj grad što će Amina Halilić uz Božiju pomoć biti izliječena.