Nedim Sladic 696x464 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -2°C, a najviša dnevna oko 5°C.

U subotu je u našoj zemlji prognozirano oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana očekuje se susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C na jugu zemlje do 10°C.

U nedjelju oblačno vrijeme. Širom zemlje će padati susnježica i snijeg. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C na jugu zemlje do 9°C.

Prognozu vremena dao je i bh. meteoorolog Nedim Sladić.

“Stabilizacije vremena nema do daljnjeg. Vikend hladan sa snijegom u Bosni, pa će više sličiti zimi nego ranom proljeću. Hladnije od prosjeka bar do 24.03”, naveo je Sladić na svom Facebook profilu.

Stabilizacije vremena nema do daljnjeg. Vikend hladan sa snijegom u Bosni, pa će više sličiti zimi nego ranom proljeću. Hladnije od prosjeka bar do 24.03.

Objavljuje Nedim SladićČetvrtak, 18. ožujka 2021.