AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika

Josip Butigan (30) iz mjesta Dobrovo u Neumskom zaleđu, kako nam je potvrđeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, nalazi se u bjekstvu nakon što je utorak ujutro na parking prostoru pekare „Magistrala“ pretukao Darka Stankovića (46).

Iz MUP-a je rečeno da se ovaj incident dogodio zbog ranijih nesuglasica između njih dvojice u vezi odlaganja komunalnog otpada te da su Stankoviću konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život.

Međutim, iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar gdje je Stanković hospitaliziran rekli su nam drugačije.

– Muška osoba D.S.(1975.) hospitaliziran je na Klinici za ortopediju SKB Mostar. Zadobio je teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život-naveli su iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar.

U istragu o ovom slučaju uz Policijsku stanicu Neum uključili su se i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK.

Podsjetimo, Butigan je Stankovića i Đuru Bogdanovića 8.marta prijavio neumskoj policiji zbog odlaganja medicinskog otpada na tamošnjoj deponiji Klepovica. Dan poslije Stanković je ispred Tržnog centra „Jabuka“ nasrnuo na Butigana i nanio mu teške tjelesne ozljede, zbog čega je bio privođen u policiju, a o svemu je bilo obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo u Mostaru.

U međuvremenu je izvršen inspekcijski nadzor na deponiji, nakon čega je utvrđeno da nije riječ o medicinskom otpadu.