Josipović u dvodnevnoj posjeti BiH

Josipović u dvodnevnoj posjeti BiH

ivo_josipovic

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović dolazi sutra u dvodnevnu službenu posjetu BiH tokom koje će razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH, članovima kolegijuma oba doma parlamenta BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, te boraviti u Brčkom i Tuzli.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je sutra, prvog dana posjete, predviđeno da, osim susreta Josipovića i članova Predsjedništva BiH, bude održan i sastanak delegacija BiH i Hrvatske, nakon kojeg će biti održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Josipović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović. 

Josipović će se sutra sastati i sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, a prisustvovaće i radnoj večeri, koju organizuje Bevanda, sa kojim će razgovarati o uticaju ulaska Hrvatske u EU na privredu BiH. 

Predsjednik Hrvatske će u utorak, 9. jula, u prijepodnevnim časovima posjetiti Brčko distrikt, gdje će obići gradilište mosta preko Save, koji se gradi u okviru Koridora "Pet ce", te razgovarati sa čelnicima distrikta. 

U popodnevnim časovima Josipović će u Tuzli razgovarati sa čelnicima opštine i Tuzlanskog kantona, te predstavnicima Hrvata u tom kantonu. 

Predsjednik Hrvatske obići će i budući Hrvatski centar, koji je u fazi preuređenja, te posjetiti Univerzitet u Tuzli, gdje će prisustvovati potpisivanju sporazuma o saradnji tuzlanskog i zagrebačkog univerziteta. 

Izvor: Cafe.ba / Srna 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica