Portal 072info

JP Autoceste FBiH i slovenski ”Dars” potpisali memorandum o suradnji

naplatno_mjesto_josanicaDirektor JP Autoceste FBiH Ensad Karić i predsjednik Uprave kompanije DARS d.d. iz Slovenije Matjaž Knez u srijedu su potpisali Memorandum o suradnji s ciljem razmjene informacija između upravljača autoputeva u Republici Sloveniji i FBiH radi unaprjeđenja usluga za korisnike njihovih mreža autoputeva.

Potpisivanje ovog memoranduma predstavlja konkretizaciju suradnje JP Autoceste FBiH s kolegama iz Slovenije, koja postoji od ranije.

”Potpisivanjem Memoraduma o saradnji sa slovenskim DARS-om, prvi put je uspostavljena suradnja između kompanija koje rade na izgradnji i upravljanju autocestom u BiH i Sloveniji”, istaknuo je Karić, objasnivši da će ovaj memorandum omogućiti da s kolegama iz Slovenije razmijene znanja i iskustva u vezi s građenjem, upravljanjem i održavanjem autocesta.

‘Siguran sam da ćemo i na ovaj način jačati odnose s partnerima kada je u pitanju upravljanje autocestom, dok će zajedničke edukacije i razmjena iskustva u pogledu upravljanja autocestom unaprijediti kvalitet naših usluga na zadovoljstvo krajnjih korisnika”, zaključio je Karić.

Upravo se na razmjenu znanja i iskustva prilikom potpisivanja osvrnuo i Matjaž Knez, predsjednik Uprave DARS-a.

‘Ovaj sporazum pruža mogućnost da znanja i iskustva koja smo mi stekli proslijedimo drugim kompanijama za upravljanje cestama. Istovremeno, na ovaj način i mi dolazimo do novih iskustava, znanja i infomacija prilikom razmjene među državama kao što su BiH i Hrvatska. Na taj način i mi možemo ta novostečena znanja širiti dalje prema Europi”, zaključio je Knez, saopćeno je JP Autoceste FBiH.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box