JP “Grijanje” pomaže OKK Čelik: Jedini se javili, ovo je velika pomoć za klub!

JP “Grijanje” pomaže OKK Čelik: Jedini se javili, ovo je velika pomoć za klub!

Javno preduzeće “Grijanje” Zenica još jednom je dokazalo kako je društveno odgovorna kompanija.

O tome svjedoči i današnje potpisivanje Sponzorstva sa OKK Čelik, a koje će zasigurno biti od pomoći za zenički klub.

-Javno preduzeće “Grijanje” u skladu sa svojim mogućnostima podržava dobre priče u našem gradu. OKK Čelik zasigurno je jedna od takvih, a vjerujemo kako će im ova novčana pomoć biti od velikog značaja s obzirom na finansijske izazove sa kojima su se našli – kazao je prilikom potpisivanja Vahdet Drino, direktor preduzeća.

Još je istakao kako su se na ovaj korak odlučili nakon javnog zahtjeva zeničkog kluba da se nalaze u veoma teškoj situaciji i da se bore za egzistenciju kluba, zbog čega su im odlučili i pomoći.

Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik, nije krio oduševljenje što su u JP “Grijanje” prepoznali stanje u kojem se nalaze, te im na ovaj način, sponzorstvom, odlučili pomoći.

-Mi smo trenutno u nezavidnom položaju što se tiče finansija. Pokušali smo posljednjim dopisom animirati gradonačelnika i Gradsko vijeće da ukažemo kako nam se bliži peroid priprema i da se realiziraju obećane transkacije. Nažalost, niko nije reagirao, samo JP “Grijanje” i direktor Vahdet Drino koji su nam odlučili pomoći. Ovo je za nas, naročito u ovoj situaciji, itekako značajan gest i velika pomoć. Uvjeren sam da će i drugi kolektivi i preduzeća slijediti primjer preduzeća “Grijanje” – kazao je Bulajić za 072info.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE