Portal 072info

JP „Grijanje“ smanjilo broj uplatnih mjesta

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zenica, koje je ranije ukinulo sva naplatna mjesta, odluku o smanjenju broja uplatnih mjesta donijelo je i JP „Grijanje“. Kako je iste prostorije koristilo komunalno preduzeće „Alba“, građani svoje račune za njihove usluge sada mogu uplaćivati samo na dvije lokacije ili u bankama.

Odluke komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, “Grijanje“ i „Alba“ nailaze na osudu građana. Za sve njih odluka o ukidanju i smanjenju broja uplatnih mjesta potpuno je neprihvatljiva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukidanje naplatnih mjesta odluka je koju je javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ donijelo prošle godine. Prema riječima pomoćnika direktora za ekonomske i pravne poslove, Emira Kovača, ovaj potez uslijedio je kao mjera štednje i odgovor komercijalnim bankama koje su raskinule ugovor koji je omogućavao da građani plaćaju račune bez provizije.

Odluku o smanjenju broja uplatnih mjesta donijelo je i „Grijanje“, a kako kaže Izvršni direktor za pravne i ekonomske poslove, Zijad Porča, razlog je racionalizacija troškova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sa zatvaranjem uplatnih mjesta raskinut je ugovor sa komunalnim preduzećem „Alba“. Kako ističe referent za pravne i kadrovske poslove, Azra Hajdarević, građani račune, bez provizije, mogu plaćati na dvije lokacije u objektu Hadžimazića kuće i u sjedištu firme u Sarajevskoj ulici.

U „Albi“ pozivaju građane na strpljenje, uz naglasak da je riječ o privremenoj odluci, do pronalaska adekvatnih prostorija u gradu koje će biti korištene kao uplatna mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RTVZE

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME