Portal 072info

JP „Grijanje“ smanjilo broj uplatnih mjesta

Nakon Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zenica, koje je ranije ukinulo sva naplatna mjesta, odluku o smanjenju broja uplatnih mjesta donijelo je i JP „Grijanje“. Kako je iste prostorije koristilo komunalno preduzeće „Alba“, građani svoje račune za njihove usluge sada mogu uplaćivati samo na dvije lokacije ili u bankama.

Odluke komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, “Grijanje“ i „Alba“ nailaze na osudu građana. Za sve njih odluka o ukidanju i smanjenju broja uplatnih mjesta potpuno je neprihvatljiva.

Ukidanje naplatnih mjesta odluka je koju je javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ donijelo prošle godine. Prema riječima pomoćnika direktora za ekonomske i pravne poslove, Emira Kovača, ovaj potez uslijedio je kao mjera štednje i odgovor komercijalnim bankama koje su raskinule ugovor koji je omogućavao da građani plaćaju račune bez provizije.

Odluku o smanjenju broja uplatnih mjesta donijelo je i „Grijanje“, a kako kaže Izvršni direktor za pravne i ekonomske poslove, Zijad Porča, razlog je racionalizacija troškova.

Sa zatvaranjem uplatnih mjesta raskinut je ugovor sa komunalnim preduzećem „Alba“. Kako ističe referent za pravne i kadrovske poslove, Azra Hajdarević, građani račune, bez provizije, mogu plaćati na dvije lokacije u objektu Hadžimazića kuće i u sjedištu firme u Sarajevskoj ulici.

U „Albi“ pozivaju građane na strpljenje, uz naglasak da je riječ o privremenoj odluci, do pronalaska adekvatnih prostorija u gradu koje će biti korištene kao uplatna mjesta.

RTVZE

Podijelite članak