JP GRIJANJE ZENICA: Počinje isporuka toplotne energije

Saopćenje za medije

JP Grijanje Zenica
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Javno preduzeće “Grijanje” Zenica obavještava građane, korisnike sistema daljinskog grijanja, da će predstojeća grijna sezona 2021./2022. godina početi na vrijeme, sutra, 15. oktobra.

Nakon što su otkloljeni svi tehnički problemi i dogovoreni uslovi sa kompanijom “ArcelorMittal” Zenica, potpisali smo obostrani ugovor i počinje isporuka toplotne energije.

Građani će tople radijatore imati već sutra, a nova grijna sezona, prema važećoj Odluci o zagrijavanju, trajati će sve do 15. aprila 2022. godine.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Bahati vozač se zabio u parkirana vozila i pobjegao

Ovim putem želimo se zahvaliti Gradskoj upravi Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem koja je, zajedno sa našim preduzećim, uložila maksimalne napore na prevazilaženju svih prepreka koje smo imali kako bi nova grijna sezona počela.

Također, posebno se zahvaljujemo na susretljivosti kompaniji “ArcelorMittal” Zenica ne čelu sa direktorom Nikhil Mehtom, a koji su još jednom pokazali da su društveno odgovorna kompanija i pokazli su maksimalno razumijevanje.

Zajedničkim naporima uspjeli smo osigurati da topli radijatori građanima budu već sutra, odnosno na vrijeme i prema Odluci o zagrijavanju. Nadamo se stabilnom grijanju, ali i da će novi kotlovi sa generacijskog projekta “Toplana” Zenica, također, čim prije početi sa radom što će zauvijek riješiti dugogodišnji problem zagrijavanja grada.

ČITAJ JOŠ:  Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja razriješen zbog utvrđenih nepravilnosti u radu
GODISNJICA
MARKETING