Portal 072info

JUBILEJ NK ČELIK U Zenici akademija i izložba fotografija “70 godina čeličnog ponosa”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
U Muzeju grada Zenice danas je upriličena konferencija za medije povodom manifestacije i svečane akademije “70 godina čeličnog ponosa”. 
​Prisutne su predstavnici organizatora ove manifestacije i to NGG “Za Čelik”, Bosansko narodno pozorište Zenica i Muzej grada Zenice upoznali sa aktivnostima povodom obilježavanja jubileja NK Čelik, te pozvali javnost da podrže nadolazeće akivnosti.
Iz NGG “Za Čelik” istakli su kako se sam klub nije odlučio organizovati ništa povodom godišnjice, zbog čega su oni odlučili uzeti stvar u svoje ruke. Ipak, dodaju kako su naišli na odličnu susretljivost i prihvatanje njihovih ideja, podršku kluba koji im je ustupio i arhivske materijale neophodne za izložbu, te obećao gostovanje nogometaša na predstojećim događajima.
– Smatramo se simpatizerima kluba, zato smo željeli dati svom gradu i klubu nešto po čemu će biti obilježen ovaj jubilej i zapamćena ova godina – kazali su u ime NGG “Za Čelik”, zahvalivši se suorganizatorima na podršci.
Svečana akademija održat će se sutra sa početkom u 19 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica gdje će na simboličan način biti obilježena godišnjica, na kojoj se očekuje pojavljivanje gostiju iz inostranstva, te brojnih nogometaša Čelika.
Otvaranje prigodne muzejske izložbe planirano je u petak u Muzeju grada Zenice, a organizatori je smatraju prvim korakom ka stvaranju stalne muzejske postavke u prostorijama stadiona Bilino polje.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME