Jučer igrali polufinale protiv Borca, a danas idu na posao: Nerijetko s utakmice idu u treću smjenu

Screenshot 8 22
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Klis je bio najprijatnije iznenađenje u ovosezonskom izdanju Kupa naše zemlje jer se ovaj klub domogao čak polufinala što je historijski rezultat za njih.

Međutim, Klis se jučer oprostio od takmičenja u polufinalu jer je od njih u dvomeču bio bolji banjalučki Borac. Banjalučani su u dvije utakmice uspjeli da savladaju Klis s ukupnih i plasiraju se u finale.

Već je poznato da će Borac u finalu igrati protiv Sarajeva koje je u dvije utakmice polufinala bilo bolje od Tuzla Cityja.

No, da se vratimo na Klis koji je pokupio simpatije ljubitelja fudbala širom BiH. Ovaj klub takmiči se trenutno u trećem rangu bh. fudbala, odnosno član su Druge lige FBiH grupa Jug.

U prvenstvu im nije išlo kako su se nadali jer nisu uspjeli da se plasiraju u Prvu ligu, ali to je opravdano jer je trener ovog tima Nedim Kudra jučer na press konferenciji priznao da su se u potpunosti fokusirali na Kup BiH.

Kudra je izjavio da ova ekipa jednostavno nema takav roster da se može boriti na dva fronta, ali da je ova sezona za njih na kraju bila sjajna. Iz kluba su danas na Facebooku objavili dosta zanimljve informacije što se tiče njihovog seniorskog tima.

Naime, oni su otkrili da iz jučerašnje postave čak sedmorica fudbalera su stalno zaposleni dok ostali studiraju ili povremeno rade. Tako se zna desiti da igrači nakon što odigraju utakmicu za Klis idu u treću smjenu što pokazuje kakvu ljubav imaju prema svom klubu, ali i fudbalu.

“Sedam fudbalera iz početne postave u jučerašnjoj utakmici protiv Borca stalno je zaposleno, dok ostali studiraju ili povremeno rade.

Na fotografiji su polufinalisti ovogodišnjeg Kupa u sezoni 2020/21., momci koji iz treće smjene dolaze na jutarnji trening čiji je početak u 09:00 sati, a nerijetko s utakmice idu u treću smjenu. Još češće na radna mjesta nose ruksak s opremom i direktno s posla odlaze na treninge, utakmice te gostovanja u Nevesinje, Prijedor, Bijeljinu, Banja Luku i ostala mjesta.

Njihovi ovosezonski nastupi u Kupu ostat će zlatnim slovima upisani u historiju niželigaškog fudbala ove države, jer nijedan kolektiv iz trećeg ranga takmičenja nikada nije stigao do polufinala najmasovnijeg domaćeg takmičenja.

Buturović – Polje, Dolina Neretvice i cijela Općina ponosni su na ovu sjajnu Klisovu generaciju!”, saopštili su danas iz Klisa.

https://www.facebook.com/FKKlis/posts/1734382900076429