Jučer je u kamionu stradao Sarajlija Alija Buco: Dosta je mladih vozača kojima se odmah daju šleperi da voze

Teška saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do prevrtanja kamiona jučer kod Kladnja imala je tragičan epilog.

Kako je jučer objavljeno, vozač kamiona je poginuo. Nakon prevrtanja kamiona, vozač je ostao zarobljen u vozilu, a izvlačenje je trajalo duži vremenski period.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo je Alija Buco. Od njega se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i rodbina.

– Danas se desila neopisiva tuga. Napustio nas brat Alija Buco. Brate moj premlad si nas napustio, da ti dragi Allah Dž.š otvori sve dženetske kapije. Srest ćemo se na onome svijetu kada dođe vrijeme. Voli te brat – je samo jedna od potresnih objava na društvenim mrežama.

Oproštajne poruke


Brojni prijatelji se opraštaju od nastradalog mladića koji je živio i radio u Sarajevu.

“Jutros sam s njim posljednju kafu pio. Dovezao robu u Hadžiće iz Srbije. Zdrav je bio, brdo sa njim razvalit. Neka ti je vječni rahmet kolega, a porodici sabur ”

“Prije par dana ga vidio, ne mogu da vjerujem” – napisao je jedan od korisnika Facebook-a

“Krvi moja, neka ti dragi Allah podari lijep Džennet a porodici sabur i snage da prebrodi ovu tešku bol. Uvijek ću pamtiti tvoje veselo i nasmijano lice iz kojeg je zračila dobrota i ljudskost. El Fatiha”. 

Poznat identitet preminulog vozača kamiona: “Premlad si nas napustio…” |  Tuzlanski.ba

Tačan uzrok nesreće bit će poznat nakon detaljne istrage.

U razgovoru koji smo danas  obavili  Dženanom Demirom direktor firme ‘My Job d.o.o, koja se bavi unutrašnjim i međunarodnim trasportom roba, osvrnuli smo se i na ovaj nesretan događaj.

“Svakakvih firmi ima, po raznim cijenama danas voze. Onda imate mlade vozače koji su tek ušli u ove poslove. Kompanije primaju  mlade vozače bez iskustva i odmah im se daju šleperi da voze. Teške robe i loši putevi otežavaju situaciju”, kazao je za naš portal.

Source.ba