JUG SRBIJE ŽIVI U BIJEDI I BEZNAĐU: Učenice iz Vranja tijela prodaju za 10 eura i farmerke

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

prostitutka

Jug Srbije je toliko ogrezao u bijedu i beznađe da djevojčice sve češće traže izlaz u lakoj zaradi. Nezaposlenost i plate od nekoliko desetina evra dovelo je do toga da maloljetne djevojčice prodaju svoje tijelo za 10 eura i farmerke na poklon, prenosi Telegraf.rs.

Djevojčica P. F. iz Vranja je od rijetkih, koja je uz pomoć roditelja, odlučila je da se izbavi iz kandži prostitucije. U tome joj pomaže i njen školski drug N. A. koji pokušava da joj pomogne.

“Zaprepastio sam se kad je rekla čime se bavi. Družili smo se u školi i posle škole, ali ne uvek. Zezamo se, pušimo na malom odmoru, zadirkujemo se. Nekad odemo u kafić, i to je sve. Nikad nisam bio kod nje kući, ali pričala je da su joj ćale i keva bolidi. Kao, nemaju veze sa životom, nikad nisu kući, stalno nešto rade, a u kući ni dinara, prazan frižider, samo svađe, psovanje do besvesti i ostalo. Nju i mlađeg brata i ne primećuju, jednostavno kao da postoje – kaže N. A.

U svijet prostitucije uvukla je njena drugarica iz škole. Bilo ih je nekoliko koje su se prostituisale.

“Videle su da sam očajna, bez kinte, sa izlizanim farmericama sa pijace, u staroj jakni koju sam uzela od majke. Znale su sve o meni i tipovale me. Nisam znala da su i narkomanke”, kaže P. F.

Mladu djevojčicu odvele su njene drugarice taksijem u Preševo. Bila je sa mladim Albancem, dobila 30 eura i nove farmerke. Vratila se presrećna. Danas je na liječenju od droge i ružnog života.

Djevojčica P. F. nije usamljen slučaj. Prodaja dječjih tijela uzela je maha o čemu svjedoči izvor blizak policiji:

“Ranije su vršene racije, hvatali su ih po Preševu, Velikom Trnovcu, po kafanama u okolnim selima. Obaviještavani su roditelji, bilo je mnogo neprijatnih scena, nisu vjerovali da je to njihovo dijete, pretili su inspektorima da će ih tužiti“, priča izvor.

Kada su jednog od roditelja kojeg su lično poznavali pitali odakle njegovoj ćerki na svakom prstu po jedan zlatan prsten, mirno je odgovorio: “Kupio joj momak!”

Sve te djevojčice su, kaže, iz porodica gdje su poljuljani bračni odnosi u kojima nisu stekle ni minimum kućnog vaspitanja. Zakazala je porodica, a škola je samo prolazna stanica u njihovom životu.

“Ne dolaze u školu, dan, dva, tri, nedjelju dana. Profesore u školi jedino što interesuje je da donesu opravdanje. Nema saradnje između razrednih starješina i roditelja. Gdje su direktori škola, šta rade, nije rješenje samo postaviti školskog policajca i gotova stvar. Dijete se prati četiri godine na časovima i nemoguće je ne primijetiti devijaciju u ponašanju, ako je droga i prostitucija u pitanju”, kaže izvor.

Prostitucija i drogiranje po stanovima i kućama karakteristično je za Vranje.

“Pričala je drugarica da su skoro u jednoj kući iza škole bili njih oko 20 i tu su proveli nedjelju dana. Drogirali se, nije se znalo ko sa kim, ko ulazi, a ko izlazi. Glavna faca je kontrolisala sve. Roditelji su njen nestanak prijavili policiji, ali nisu je našli. Sama je došla, skoro polumrtva. Inače, svoj izostanak iz kuće djevojke vješto prikrivaju od roditelja. “Sjedile smo cijelu noć u bloku”. “Idem da učim kod drugarice, spavaću kod nje tri noći”. Neke od njih sve obave neprimjetno, za jedan dan. Pođu u školu, pa taksijem u jedan po podne pravac Preševo. Odrade i vrate se u devet. Dođu kući, umorne, slomljene: “Danas smo imale osam časova, dodatna nastava”, i odu u krevet. Roditelji psuju profesore, školu”, kaže učenik N. A.

Telegraf