Portal 072info

Juniorke KŽK Čelik slavile protiv ekipe Livna

Juniorke KZK Celik

Juniorke košarkaškog ženskog kluba Čelik iz Zenice slavile su uvjerljivu gostujuću pobjedu nad ekipom Livna u okviru 3.kola Omladinske lige Bosne i Hercegovine. Na početku su domaće košarkašice povele sa 2:0, Mia Hajder je uzvratila za 2:2, a Nedžla Kovačević dovela u vodstvo Čelik 2:4 i od tog trenutka razlika se velikom brzinom povećavala u njihovu korist.

Prvi period je završio 6:25. Drugi period je bio nešto manje efikasan za košarkašice Čelika ali su i ovaj dio riješile u svoju korist 8:18, a rezultat prvog poluvremena 14:43. Treći period je ponovo ekipa iz Zenice odigrala u visokom ritmu i ovaj dio riješila u svoju korist 10:22.

Posljednji period je bio u nešto laganijem ritmu kada je ekipa Čelika u pitanju. Priliku da igraju dobile su i mlađe djevojčice tako da je ovaj period završio 16:22, za konačnu pobjedu Čelika 40:87.

Mia Hajder je bila najefikasnija u Čeliku sa 20 poena, Karla Buhić je ubacila 19, predvodnik ove ekipe Nedžala Kovačević 18, Helena Baškarad 16, Almina Čehajić i Amila Hundur po 5 i Amra Begić 4 poena. Kod domaćih bolja od ostalih je bila Trišto sa 14 poena.

Podijelite članak