Juniorska utakmica TOŠK-a i Sim Bau-a podigla dosta prašine, klubovi optužili jedan drugog za incidente (VIDEO)

Screenshot 1 78
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na jučerašnjoj juniorskoj utakmici TOŠK-a i Sim Bau-a došlo je do sukoba između igrača koji se kasnije nastavio izvan terena, a nakon toga i jedan i drugi klub oglasili su se na svojim društvenim mrežama.

Prvi su to uradili ljudi iz Sim Bau-a, koji su na svom “Facebook” profilu podijelili saopštenje u kom jasno navode krivce za sukob juniora, ali i upućuju na ponašanje aktera koji su utakmicu gledali pored terena.

Povodom nemilih scena na utakmici juniorskih selekcija TOŠK – Sim Bau dužni smo izdati saopštenje, te ovim putem osuditi nekoliko dešavanja i propusta na ovoj utakmici. Naime, nakon izjednačujućeg pogotka naše ekipe u 85. minuti utakmice dolazi do sukoba između igrača dvije ekipe kada naš igrač u pokušaju da dođe do lopte kako bi ubrzao izvođenje sa centra odguruje golmana domaće ekipe koji je prije toga, čuvajući loptu udario jednog igrača naše ekipe. Nakon toga na terenu dolazi do opšteg sukoba igrača obje selekcije, gdje su prednjačili igrač sa broj 9 naše ekipe i igrač sa brojem 13 kod domaće ekipe, te dobijaju po crveni karton i direktno isključenje” – stoji u saopštenju Sim Bua-a, te se dodaje:

Prije svega, ovim putem osuđujemo nesportsko ponašenje našeg igrača sa brojem 9, kao i nesportska ponašanja svih ostalih aktera sukoba. Dalje, u toku opšteg haosa na terenu, na teren ulazi i trener domaće ekipe, te ulazi u verbalni obračun sa našim igračem, te našem igraču upućuje nekoliko prijetećih riječi. Nakon toga, također opravdano, dobija crveni karton i isključenje“.

https://www.facebook.com/bfksimmbau/posts/1912620408919452

U saopštenju, klub iz Kosove dodaje:

“Ovim putem osuđujemo ponašanje trenera domaće ekipe, koji bez obzira na sve, nije smio sebi dozvoliti verbalni obračun sa bilo kojim igračem na terene, naročito ako uzmemo u obzir da se radi o igračima omladinskih selekcija. Međutim, tu nije bio kraj današnjim dešavanjima. Nakon crvenog kartona igrač sa brojem 9, zajedno sa igračem sa brojem 14 naše ekipe odlazi prema svlačionici i u tom trenutku nepoznata osoba (kasnije smo ipak uspjeli doznati o kojoj osobi se radi) preskače ogradu tribine te u naletu odguruje i obara na pod našeg igrača sa brojem 14. U tom trenutku u blizini stadiona se ne nalazi policijska patrola niti i jedan redar, osim komesara za bezbjednost koji je uspio zaustaviti nepoznatu osobu.

Ovakve stvari se ne smiju dešavati! Osuđujemo propust organizatora jer igrač ni u jednom trenutku ne smije biti ugrožen fizičkim kontaktom sa navijačima ili gledaocima, te odlazak policijskih službenika prije završetka utakmice. Sim Bau će u narednom periodu uputiti prijave za sve one koji su ugrozili sigurnost naših omladinica na ovom gostovanju. Kolektiv Sim Bau će i zvaničnim putem zatražiti izvještaj sa utakmice od delegata, objašnjenje domaćina za propuste u organizaciji, te nadležnih organa saveza. Vrijedi napomenuti da smo do 85. Minute i početka ovog incidenta gledali jednu zaista kvalitetnu utakmicu sa mnogo prilika na obje strane. Usput, želimo uputiti iskrene čestitke glavnom sudiji na utakmici kadetskih selekcija, gosp. Šabić Mirzi koji je svoj posao obavio maksimalno korektno i profesionalno, te mirno priveo utakmicu kraju. Nadamo se da u budućnosti više nećemo imati razloga za obavještenja ovakvog tipa.

https://www.facebook.com/watch/?v=831811944194976

Nakon toga, TOŠK je na svojim društvenim mrežama objavio video sa utakmice u kojem dolazi do sukoba igrača na terenu.

“S obzirom da su gosti na zvaničnoj stranici optužili igrače naše ekipe za incident i dešavanja nakon toga, objavljujemo video gdje možete sami presuditi ko je i na koji način izazvao incident. Igrač kluba iz Kosove udara našeg golmana nakon kojeg dolazi do sukoba ostalih učesnika utakmice” – napisali su iz TOŠK-a.

Ovo je već druga juniorska utakmica ove godine koja je podigla dosta prašine, a podsjećamo, u junu je nakon utakmice juniora Tuzla sitija i Čelika priče bilo o svemu drugom, osim o fudbalu.

GODISNJICA
MARKETING