Jusufbegović nakon remija u Vitezu: Nemamo širok roster kvalitetnih igrača, Haurdić nije pretplaćen da igra.

Nogometaši Čelika danas su u komšijskom derbiju u Vitezu nošeni sjajnom podrškom više od 1.000 navijača crno-crvenih odigrali bez golova 0:0, što svakako ne može zadovoljiti ljubitelje nogometa u Zenici. Zeničani su imali 12 igrača danas, a na ruku im je išla i povreda stopera Jeftića, međutim nisu mogli napraviti kvalitetniji pritisak prema zadnjoj liniji, a dvije šanse što su stvorili u cijeloj utakmici nisu uspjeli da realizuju.

Trener Čelika nakon utakmice nije bio pretjerano zadovoljan, ali ni razočaran konačnim rezultatom.

“Bilo je puno nabijanja i izbijanja lopte, nismo mogli napraviti kvalitetniji pritisak prema njihovoj zadnjoj liniji, mislim da smo to trebali možda više raditi u prvom poluvremenu. Bilo je skroz malo igre, te dosta neodlučnosti, prekida, možda male zamjerke idu na to što nismo napravili kvalitetniji pritisak i krenuli još prema naprijed, kako bi možda isprovocirali grešku njihove zadnje linije. Uradili smo to jednom preko Heće u drugom poluvremenu, ali Husić nije bio precizan u završnici te akcije” istakao je Jusufbegović.

Trener Zeničana komentarisao je i loše nastupa Anesa Haurdića, te se požalio na manjak kvalitetnih igrača u rosteru.

“U mojoj ekipi nema pretplaćenih igrača, mi na krilnim pozicijama imamo samo dva igrača Haurdića i Brkovića. Mi na klupi nismo imali nijednog ofanzivnog igrača, papire za Stokića još nismo dobili, Salčinović je kartoniran, dok se pred utakmicu povrijedio Smriko na treningu, tako da nismo imali alternative na klupi. Husić je igrao na krlinoj poziciji, Hećo je igrao poslije umjesto Haurdića na krilu, tako da smo morali izmišljati. Na pripremama je dobro funkcionisala igra preko krila, a vidjet ćemo u narednim utakmicama kako će to funkcionisati. Ako ne bude pomaka, onda ćemo morati mijenjati sistem, jer nemamo širok roster tako da moramo izvući najbolje iz ovoga što imamo” kazao je Jusufbegović.

sportzdk.ba