Portal 072info

“Jutarnja banana” za odličnu liniju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osnovna postavka “pronalazača” ove dijete je da doručak koji sadrži banane i običnu vodu sobne temperature može doprinijeti značajnom smanjenju kilograma bez obzira na to šta jedete ostatak dana.

Dijeta je izuzetno jednostavna i laka za praćenje, a mnogi Japanci su potvrdili i njenu valjanost: naime, kod velikog broja je došlo do značajnog gubitka težine prilikom eksperimentisanja sa ovom dijetom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odgovor zašto ova dijeta tako dobro “radi” je možda u činjenici da banane pospješuju varenje i ubrzavaju metabolizam. Druga mogućnost leži u vrsti skroba koji banane posjeduju, a koji ima niži glikemički indeks, dugo se vari, daje osjećaj sitosti i djelimično blokira apsorbciju ugljenohidrata.

Niko pouzdano nije siguran zašto voda mora da bude na sobnoj temperaturi, ali postoji više teorija od kojih su najzastupljenije da voda ove temperature poboljšava varenje i smanjuje osjećaj gladi. Osobama koje žele da praktikuju ovu dijetu savjetuje se i da večernji obrok bude prije osam sati i da izbjegavaju slatkiše poslije večere. U slučaju gladi prihvatljivije je uzeti komad voća.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME