Juve i Inter u mrtvoj trci za Džeku, žele ga prije Mundijala

Podijelite vijest

5352461b-a074-41b4-a50a-58ef57e60dd4-dzekointerjuvecopy-previewItalijanski div Juventus uključio se u bitku za Edina Džeku objavio je jutros ugledni italijanski list „Gazzeto dela Sport“, javlja bh. novinska agencija Patria. Naš reprezentativac je osvanuo na naslovnici tiražnog lista koji piše da Juventus i Inter započinju mrtvu trku za našeg „Dijamanta“, kojemu naredne godine ističe ugovoru u Manchester Cityju.

No, britanski listovi su prije tri dana objavili da i londonski klub sprema ponudu i novi ugovor za Džeku. Odlične igre posljednjih mjeseci u kojima je Džeko bacio u sjenu Negreda i iskoristio povredu Aguera vratili su interes velikih klubova za Džeku. Svi oni ga, kako navodi italijanski list žele dovesti u svoje redove prije Svjetskog prvenstva.

“Džeko će prevoditi Bosnu i Hercegovinu u Brazilu. Ukoliko tamo bude blistao cijena će mu astronomski skočiti, zbog čega i Inter i Juventus žele napraviti posao prije Mundijala”, navodi list.

Ističu da Džeku posebno cijeni trener „stare dame“ Antonio Konte kojemu je Džeko prvi izbor ispred perspektivnog igrača Real Madrida Alvara Morate, prenosi NAP.

Patria