Portal 072info

Juventusova škola fudbala za djecu iz BiH tokom školske godine

Italijanski fudbalski Klub Juventus i ove godine održat će kamp u Sarajevu, a u planu je da od septembra počne s radom i Juventusova akademija.

 

Jedan od najpoznatijih evropskih klubova cijeni da je škola fudbala za djecu najbolji put razvoja te održava kampove u cijelom svijetu.

Juventusov kamp bit će održan u Sarajevu od 22. do 27. augusta i to će biti drugi put da stručnjaci italijanskog giganta borave u glavnom gradu BiH. Kao i prošle godine, kamp će biti održan na terenima Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Uime Birr Grupe iz Sarajeva, s kojom u saradnji projekt Juventusove škole fudbala dolazi i u BiH, Melvin Ahmetović je Feni kazao da sva djeca od šest do 16 godina mogu učestvovati na tom kampu.

Treninzi će, kako je pojasnio, biti održavani dva puta dnevno, ujutro i poslijepodne, a voditi će ih Juventusovi treneri.

Na taj način, navodi Ahmetović, djeca će uživati u aktivnostima i edukaciji koju će im pružiti iskusno Juventusovo osoblje.

– Kada smo odlučili da organizujemo Juventusov kamp u Sarajevu mislili smo o prostoru BiH i bit će nam drago da podarimo iskustvo treniranja u Juventusu svim zainteresiranim dječacima iz naše države – rekao je Ahmetović.

Menadžer projekta Anes Memić ističe da je cilj dovesti kvalitetne brendove u BiH, a Juventus je, smatra, tačno ono što su imali na umu kada su odlučili da cilj bude predstavljanje svjetski poznatih brendova bh. društvu.

Birr Grupa, koja posluje u međunarodnom okruženju radi dovođenja kvalitetnih edukacijskih i sportskih projekata u BiH, ali i na čitavo područje Balkana, odlučila se i na organizaciju Juventusove akademije. Time žele djeci omogućiti treniranje tokom godine, na drugačiji način, pod logom svjetski poznatog kluba.

Akademija će krenuti početkom školske godine, u septembru, a završit će krajem drugog polugodišta.

– Nakon prošlogodišnjeg Juventusovog kampa odlučili smo ići korak dalje pa smo počeli i s organizacijom akademije. Bili smo u kontaktu s predstavnicima Juventusa neko vrijeme. S obzirom na to da su bili zadovoljni kako smo organizirali kamp uručili su nam licencu za organizaciju cjelogodišnjeg događaja – rekao je Memić.

U okviru akademije djeca će trenirati četiri puta sedmično, ali i igrati mečeve tokom vikenda. Aktivnosti će biti održavane u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju ”Safet Zajko” u Sarajevu.

Djeca će trenirati s domaćim trenerima, a pod konstantnim nadzorom Juventusovog osoblja.

Tim koji radi na projektima vodi se Juventusovim sloganom ”Razvijajmo prvo ljude, a tek onda fudbalere”, a smatraju da su dva Juventusova projekta još jedan način za promociju BiH.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak