Portal 072info

KAD DIJASPORA SLAVI: Pogledajte kako su Halilovići u St. Louisu proslavili rođenje sina! FOTO


StLouis-beba (1)
Dževad i Selma Halilović nisu imali veliko vjenčanje. Bila je to mala porodična proslava. Nakon toga, nakon sudbonosnog “Da”, ovo dvoje Bosanaca i Hercegovaca na privremenom radu u Sjedinjenim Američkim Državama,  čak 12 godina pokušavali su dobiti dijete…

Ali ovaj par Roma nikako nije uspijevao postati roditeljima. “Željeli smo djecu, ali se ništa nije događalo”, kazao je Dževad Halilović, kako ga citira Riverfront Times (RFT).

Konačno, nakon 12 godina, Selma je zatrudnjela. A na dan kad se rodio mali Lorenzo, Halilovići su znali šta žele učiniti sljedeće.

– Pomislili smo, “Napravit ćemo za Lorenza zaista veliku zabavu”. Sada imamo bebu i to je naše sve – kazao je Halilović

Par je odlučio da proslava rođenja djeteta u St. Louisu bude onakva kakva se pravi u Bosni. Barem su tako rekli američkim medijima. A RFT piše da vjerovatno većina čitalaca nije imala takvo ni vjenčanje…

Pet mjeseci su Halilovići pripremali proslavu za 250 ljudi, uglavnom familije, a koju su zakazali u Restoranu Grbic, kojeg je utemeljila jedna od najstarijih bosanskih familija u St. Louisu.

Izabrali su boje proslave – plavu i bijelu – pa je restoran bio u tom stilu dekorisan, kombinacijom tkanine i kristala.

StLouis-beba (4)

Halilovići su insistirali da Lorenzo bude u centru pažnje, pa su za njega dali izraditi specijalni dječiji krevetac i posebnu pozornicu.

StLouis-beba (2)

A najbolji dio došao je, naravno, na kraju!

– “Gucci” torta, jer je to visoka klasa – kazao je Halilović.

Sada, nakon velike zabave, Halilovići imaju šest mjeseci do idućeg planiranog velikog događaja – prvog rođendana njihovog sinčića. Pripremaju tek nešto malo manju proslavu.

– Imamo već neke planove za to – kazao je Dževad.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

(Doznajemo.com/Daily RFT)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box