Kad god Dodik priča o nezavisnosti, izgubimo po jednu nadležnost

Kad god Dodik priča o nezavisnosti, izgubimo po jednu nadležnost

„Kad god je Dodik pričao o nezavisnosti Republike Srpske, gubila se jedna po jedna njena nadležnost i prenosila na nivo BiH, najviše ih je prenio upravo njegov SNSD“ – rekla je ovo predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, prenos BN TV.

Ona kaže da je najbolji način da ugrožavate Republiku Srpsku, da je pozicionirate kao centar regionalnog problema, što ona ne bi smjela biti, jeste da pričate o njenoj nezavisnosti.

„Najbolji način da u izuzetno teškim pregovorima koje vodi Srbija po pitanju Kosova i Metohije, odmažete Srbiji, jeste da pričate uporedo o nezavisnosti Republike Srpske, ako se Srbija poziva na međunarodno pravo i nepovredivost svog teritorijalnog integriteta, koja logika je tražiti nezavisnost Republike Srpske“ – kaže Trivićeva i dodaje: 

„Najbolji način da dalje produbite političku krizu u BiH i nabacujete teme radiklanim krugovima u Sarajevu je da konstatno pričate o nezavisnosti.“

Trivićeva je upitala zašto bi Republika Srpska bila na stolu kao „teritorija-slučaj“ u bilo kom aspektu međunarodnih odnosa, te dodala da onaj ko je stavlja na sto velikih sila, rizikuje da izgubimo ono što smo u Dejtonu izborili.

„Onog ko stavlja Republiku Srpsku na sto kao monetu za potkusurivanje velikih sila, dovodeći tako u pitanje sam mir, treba jasno označiti kao najvećeg neprijatelja Srpske, Srba i Srbije“- kaže ona.

Ona ističe da o praktičnim aspektima nezavisnoti, ekonomskoj održivosti, ne treba trošiti riječi.

„Temelj moje politike je Republika Srpska unutar Bosne i Hercegovine, jaka, ekonomski održiva, sa još uvijek dovoljno ključnih nadležnosti da sama svom stanovništvu obezbijedi ekonomski prosperitet.

Onaj ko navodno želi više od toga, radi na uništenju Republike Srpske i što prije u tom treba biti zaustavljen“- zaključila je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica