KAD KUPUJETE LUBENICU: Ovako ćete znati da li je dobra ili nije! Jednostavno je…

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Lubenica prerezana napola koja služi kao reklama u trgovinama nikada ne bi trebala biti jedino mjerilo za kupovinu čitave lubenice.

U ljetnoj sezoni omiljena na stolu brojnih je osvježavajuća i zdrava lubenica koja je sastavni dio ponude brojnih trgovina. I dok izvana omiljena lopta izgleda svježe često se dogodi da nas nakon kupovine i rezanja sadržaj potpuno razočara. Otkrivamo kako izbjeći greške pri odabiru lubenice i kako prepoznati svježu

ČITAJ JOŠ:  Tri horoskopska znaka koja najteže poklanjaju svoje srce

Lubenica prerezana napola koja služi kao ogledni primjerak u trgovinama nikada ne bi trebala biti jedino mjerilo za kupovinu čitave lubenice.

Naime neupućenost u osnovne karakteristike svježe i zrele lubenice nerijetko završi razočarenjem nakon što je donesemo kući i isprobamo sadržaj. No uz nekoliko pravila lako ćete među gomilom zelenih lopti pronaći onu sočnog sadržaja:

1. Šare na lubenici odaju njenu starost, stoga uvijek birajte onu sa svjetlijim šarama jer takve su zrelije i samim time ukusnije i sočnije. Osim toga strana na kojoj je lubenica ležala na zemlji treba biti žute boje, bijela pak ili svijetlozelena boja znak su nedovoljno zrelog ploda.

ČITAJ JOŠ:  Šerif Konjević zagrlio fatalnu ljepoticu

2. Obratite pažnju na težinu lubenice, ukoliko je za veličinu neočekivano lagana znači kako je njen sadržaj suh i nema dovoljno soka.

3. Ukoliko lubenica ima peteljku i ona vam može biti mjerilo svježine, naime zavinuta peteljka znak je zrelog i svježeg sadržaja.

4. Zvuk sočne lubenice treba biti zvonolik, stoga je uzmite u ruke i člankom prsta kuckajte po njoj sa svih strana, ukoliko je zvuk tup to nije dobar znak kada je riječ o svježini i ukusu lubenice.

ČITAJ JOŠ:  Internetom kruži link koji vam može uništiti telefon
GODISNJICA
MARKETING