Portal 072info

Kad nam ćevap na zastavu postave: Hrvatska zarađuje na bh. nacionalnom jelu, porcija 16 KM!

Hrvatska ove godine bilježi rekord po broju turističkih posjeta, a iako je sezona na izmaku i dalje su velike gužve širom obale Jadranskog mora, javlja reporter novinske agencije Patria.

Makarska rivijera puna je bh. turista, a posebno je njihov broj izražen u Gradcu, Tučepima, Makarskoj, Baškim Vodama i Baškom polju, Drveniku…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Iznenadili smo se gužvom. Mislili smo da je prošao jek sezone i da će biti više prostora na plaži. Imamo malu djecu, pa smo se odlučili da ljetujemo krajem avgusta. Zadovoljni smo uslugom, ali ne i cijenama, koje su izuzetno visoke – kažu Aida i Hazim, Tuzlaci koji ljetuju u Drveniku.

Bosance je posebno iznenadila cijena ćevapa, jer npr. u prosječnom restoranu u Tučepima 10 ćevapčića s pomfritom košta 16 KM!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Tako ljudi zarađuju na našem nacionalnom jelu. Sramotno je da to naša država nije još uvijek nekako zaštitila. I pri tome ukus ćevapa nije ni sličan kao što su bosanski – istakao je Sarajlija Mirza.

Mnogi turisti se odlučuju i na kraća putovanja brodicom ili manjim brodom ka otocima Hvaru, Korčuli i Bolu, a gdje su cijene još više.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Primjera radi na popularnoj bolskoj plaži od bijelog žala, Zlatni rat, koja privlači svojom prostranošću i ljepotom, tuširanje se naplaćuje pet kuna (skoro dvije marke), a kilogram trešnji košta vrtoglavih 25 KM.

Zlatni rat se pruža u more gotovo okomito, te ovisno o utjecaju vjetrova svoj oblik i položaj mijenja kao da je od tekućeg zlata. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME