Kad nije na terenu, reprezentativka BiH pomaže najugroženijima

Podijelite vijest

Zbog pandemije koronavirusa, svijet nogometa je paraliziran. Takmičenja su prekinuta, a niko ne zna kad će utakmice ponovo početi. Ipak, pozitivnih priča ima i u ovim teškim vremenima, a za jednu od njih pobrinula se Ajla Skalić, članica ženske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Mlada nogometašica iz Bihaća trenutno nastupa za ŽNK Viktorija iz Slavonskog Broda, a istovremeno radi kao glavna sestra u Domu za stare i iznemogle “Kap veselja” u Požegi. Nikada nije planirala da će spojiti medicinu s nogometom.

– Medicina mi, u početku, nije bila zanimljiva, ali i sada se više zanimam za nogomet. Medicina je nešto što radim uz nogomet i vjerovatno ću se njome baviti i nakon završetka igračke karijere – kaže Ajla Skalić.

https://www.instagram.com/p/B9v4uCiFh8c/?utm_source=ig_embed

Uvijek je spremna pomoći onim najugroženijima. 

– Brinemo se o svim mjerama i pridržavamo se svih mjera kako ne bi došlo do koronavirusa i kako bismo zaštitili naše najstarije i nemoćne osobe – govori sagovornica.

Istakla je kako joj nogomet nedostaje.

– Jedva čekam da se, zajedno sa svojom ekipom, vratim na teren i da pobijedimo i ovu utakmicu protiv koronavirusa – riječi su mlade nogometašice, koja slobodno vrijeme provodi samostalno trenirajući u kući, kao i uz čitanje knjiga ili slikanje.

https://www.instagram.com/p/B9M4dxplp9U/?utm_source=ig_embed

Imala je poruku i za sve naše sugrađane.

– Prije svega, pazite na sebe i na ljude oko sebe, slušajte savjete nadležnih organa i poštujte ih. Ostanite u kući, niste sami na svijetu – zaključila je Ajla Skalić.

Avaz


Podijelite vijest