Portal 072info

Kad se udarite, namažite se maslacem

88 37
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada se udarite, bilo vi ili dijete, odmah se namažite maslacem ili margarinom i modrica se neće pojaviti. Bitno je namazati se što prije, ako je moguće odmah, da spriječite pojavu modrice.  

Zašto maslac tako djeluje? Tijelo je puno krvnih žila i prilikom udarca udareno tkivo je iziritirano i u okolno tkivo ispušta histamin. Histamin razbija zidove krvnih žila i iz njih počinje teći krv u okolno tkivo. Posljedica tog krvarenja je oticanje tkiva koje počinje poprimati nijanse crveno-ljubičaste boje. Tako nastaje modrica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Maslac je pun fosfolipida (grupa spojeva koji izgrađuju ćelijske membrane), a mazanjem maslaca na udareno područje ono ga upija i obnavlja zidove krvnih žila, na taj način sprečavajući daljnje krvarenje.

Možete koristiti i margarin jer i on obiluje fosfolipidima, ali maslac je zdraviji. Možete koristiti i shea maslac. Osim fosfolipidima, on je bogat i vitaminima E, A i F, kao i nezasićenim masnim kiselinama, koja imaju antigljivična i protuupalna svojstva i regeneriraju kožu ubrzavajući proizvodnju kolagena, piše ”AA Natural Cosmetics”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

CCB6E8DA 055F 4AA6 BDC2 C05AE9F52223