Portal 072info

Kada ćemo ponovo moći živjeti bez zaštitnih maski na licu?

koronavirus 4 1
14.10.2020., Rijeka - Testiranje gradjana na COVID-19 ispred Nastavnoz zavoda za javno zdravstvo Primorsko goranske zupanije i gradjani na ulici poceli nositi maske. Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stručnjaci se slažu da su maske dobra zaštita jer stvaraju jaku barijeru od širenja virusa kapljičnim putem, a upravo su te kapljice odgovorne za prijenos virusa.

Ako osoba u vašoj blizini udahne te kapljice ili one nekako dospiju u njegova usta ili nos, moguće je da će se zaraziti. Ako osoba dotakne masku na kojoj se nalazi virus, također može biti izložena infekciji

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Od kad su maske obavezne, sigurno se i vama često događa da dođete pred trgovinu i shvatite da masku niste ponijeli sa sobom. Isto se tako vjerojatno pitate: Kada ću smjeti prestati nositi masku?

Do sada dakle svi znamo da je maska odlično zaštitno sredstvo koje sprečava otpuštanje virusa u okolinu gdje ga drugi ljudi mogu udahnuti. Maska nudi i određenu zaštitu od udisanja virusa od druge osobe. Ukratko, nošenjem maski ćete spriječiti širenje zaraze.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Obzirom je tako, lako je zaključiti da ćemo prestati nositi maske u trenutku kada budemo sigurni da ne možemo prenijeti virus. Pa u teoriji postoji nekoliko scenarija kada ćemo sve biti u mogućnosti hodati po svijetu bez maski, a to su :

Postoji dokaz da je vakcina dostupna i koristi se u tolikoj mjeri da se drastično smanjio broj zaraženih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Problem je u tome što ne znamo kada će se nešto od ovoga dogoditi i hoće li. Neki stručnjaci smatraju da će virus biti zarazan i među nama idućih 5 godina. Taj model pokazuje da će broj osoba oboljelih od COVID-a i dalje rasti i opadati čak i kad se razvije vakcina. Podatak ukazuje da ćemo morati nastaviti nositi maske kako bismo spriječili veliki broj novo oboljelih.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Iznajmljivanje vikendice za Novu godinu 1.000 maraka: Hoće li inspekcija vršiti kontrole

Portal 072info

Ove osobe neće smjeti primiti vakcinu protiv koronavirusa

DPA - Portal 072info

Kada je sigurno biti u blizini nekoga ko je prebolio Covid-19?

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME