Kada je pravo vrijeme da dijete dobije ljubimca

Kada je pravo vrijeme da dijete dobije ljubimca

cuko

Prije nego se odlučite za ljubimca razmislite o nekim stvarima i imajte u vidu da se vaš život mjenja. Prije svega kućni ljubimac je odgovornost, a da li je dijete zaista odgovorno na roditeljima je da procjeni. Svakom djetetu igračka dosadi pa pređe na novu, tako će biti i sa ljubimcem i onda ne preostaje ništa drugo nego da roditelji vode brigu.

Kada su u pitanju godine djeteta ne postoji određeno vrijeme, ali postoje naznake odgovornosti da li je dijete spremno na još jednu obavezu. Prije svega da li dijete pokazuje saosjećanje prema drugim živim bićima te da li je odgovorno krenuvši od izvršavanja obaveza vezanih za školu.

Morate naučiti svoju djecu da ljubimac nije igračka koja može živjeti bez brige i dodira, za ljubimca je potrebno puno i ljubavi i brige. Poslije djece i sami roditelji moraju prihvatiti dolazak ljubimca u kuću, vi ste na kraju krajeva oni koji imaju glavnu riječ i još jednu obavezu. Zatim trebate biti svjesni da ste finansijski odgovorni, jer svaki kućni ljubimac zahtjeva izdatke ma koliki oni bili.

I na samom kraju bitno je izračunati vrijeme kojim raspolažete, te svakodnevni raspored ukućana. Ukoliko je dijete previše posvećeno školi i nekim vannastavnim aktivnostima, budite sigurni da nema mnogo vremena da se bavi životinjom ma koliku ljubav pokazivalo, što znači da nabavljanje ljubimca u ovom slučaju nije pametna ideja. Ili izaberite ljubimca kojem nije potrebno mnogo pažnje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica