Kada je stvarno diplomirala Sebija Izetbegović?

873x400 26
Podijelite vijest

Nakon teških optužbi Muradifa Pajta o „krađi magisterija“ i tvrdnji akademika prof. dr. Asima Kurjaka da on nikada nije bio njen mentor niti je ona mogla studirati i specijalizirati na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, javnost u BiH očekuje razjašnjenje i utvrđivanje stvarnih činjenica o školovanju i akademskom napredovanju Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i supruge predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Šta piše u Almanahu Medicinskog fakulteta u Sarajevu
Šta piše u Almanahu Medicinskog fakulteta u Sarajevu Foto: Avaz

U međuvremenu pojavljuju se dokumenti koji su zbunjujući i otvaraju nove sumnje.

ČITAJ JOŠ:  Pismo Bošnjaku i Bošnjakinji II / Što se tiče Izetbegovića, života za Bošnjake nije bilo ni prije, a ako ne pobijede, neće biti ni poslije; U pamet!

Tako se u Almanahu Medicinskog fakulteta u Sarajevu, izdatom 2016. godine povodom 70 godina postojanja fakulteta, navodi da je Sebija Izetbegović diplomirala na ovom fakultetu 1984. godine, da je magistrirala 1997. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu pod mentorstvom prof. dr. Srećka Šimića, a da je 2000. godine doktorirala pod mentorstvom prof. dr. Asima Kurjaka.

Almanah Medicinskog fakulteta u Sarajevu, izdat 2016. godine povodom 70 godina postojanja fakulteta
Almanah Medicinskog fakulteta u Sarajevu, izdat 2016. godine povodom 70 godina postojanja fakulteta Foto: Avaz

S druge strane, prema podacima Medicinskog fakulteta u Sarajevu, objavljenim nedavno u medijima, Sebija Izetbegović je diplomirala na ovom fakultetu 1989. godine.

ČITAJ JOŠ:  Feraget: Na ruke Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a upućena je naredba za vještačenje Alise Mutap, a ta ustanova se ne bavi time
U podacima Medicinskog fakulteta stoji da je diplomirala 1989.godine
U podacima Medicinskog fakulteta stoji da je diplomirala 1989.godine Foto: Avaz

Kada je tačno direktorica KCUS-a diplomirala na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, 1984. kako piše u Almanahu, ili 1989. kako navode mediji, zasada ostaje nepoznanica.

Više informacija javnost bi mogla saznati ako bude proveden isnpekcijski nadzor i ako Medicinski fakultet javno objavi sve dokumente o akademskom putu Sebije Izetbegović.

Podsjećamo, šta je o Sebijinom školovanju prošle sedmice rekao doktor Asim Kurjak.

 – Znao bih da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu! Ja sam bio voditelj i potpisivao sam indekse svim studentima! Nikada nije bila registrovana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu! Kod nas je bila tri, četiri sedmice! Za to vrijeme je bila „gost posmatrač“! To se ne može računati kao školovanje! Nakon tog boravka je otišla u Tursku – rekao je, između ostalog, Kurjak


Podijelite vijest