Portal 072info

Kada nužda natjera: Kako proširiti tijesne cipele?

Proljeće je stiglo, a sa njim i euforija kupovanja cipela za šetnju gradom. Propratni element su i – žuljevi, pogotovo ako se zaletite i kupite one koje su vas ostavile bez daha, iako su možda malo tijesne!

Da biste izbjegli sve te muke s krvavim stopalima i plikovima, trebalo bi primijeniti provjerene savjete “iz naroda”.

Krompir je rješenje broj jedan. Uzmite jedan srednje veličine, ogulite ga i stavite u cipelu. Ostavite ga da odstoji preko noći i vidjet ćete da će se obuća rastegnuti.

Kesu za zamrzivač napunite vodom i stavite u balerinke ili salonke. Ako ih tako na 24 sata ostavite u zamrzivaču, voda će se pretvoriti u led, a vi ćete dobiti obuću po svojoj mjeri.

Kožne cipele možete proširiti fenom za kosu, tako što ćete kožu zagrijavati nekoliko minuta, dok ne smekša. Obujte obuću na debele čarape i šetajte po kući u njoj, dok se koža ne ohladi.

Uvijek možete napraviti otopinu od alkohola i vode, u omjeru 50-50 i njime natrljajte cipele. Poslije toga ih obujte i nosite oko pola sata.

Namočite vodom čarape i dobro ih ocijedite, ubacite ih u cipele i ostavite u njima. Kako se čarape budu sušile, tako će se obuća širiti i rastegnuti. Isto možete učiniti i novinama.

Podijelite članak