Portal 072info

KADIĆ IGRAČ UTAKMICE: Čelik lako protiv Prijedora 43:32 (FOTO)

RK CELIK

U okviru desetog kola Premijer lige BiH u rukometu danas su se u Gradskoj areni sastali rukometaši Čelika a koji su snage odmjerili sa gostujućom ekipom Prijedora.

U prvom dijelu utakmice obje ekipe nastojale su pružiti dobru igru na parketu, tako se kvalitet igre primjetio kod obje ekipe što je za rezultat donijelo neriješen rezultat na kraju prvog dijela 18:18.

Drugi dio utakmice pokazao je sasvim drugačiju i spremniju igru domaćih, tako su zenički rukometaši lako preokrenuli rezultat i stekli prednost nad gostujućom ekipom. Pred sami kraj utakmice, zahvaljujući dobrom rezultatu, trener Čelika odlučio se u igru uključiti mlade rukometaše poput Alihodžića, Ajanovića, Tufekčića, Rekanovića… I pored mladosti na parketu u Gradskoj areni Zenica, gosti nisu uspjeli smanjiti prednost Čelika, tako su domaći rukometaši upisali još jednu pobjedu, i to sa rezultatom 43:32.

U ekipi Čelika najbolje su se pokazali Kadića sa 12 golova koji je proglašen i igračem utakmice, Hurem sa 9, Ivančev sa 8 dok je Dragan Starčević uspio upisati 7 odbrana. Od gostujućih najbolji na parketu pokazali su se Babić, Kaurin i Unčanin sa po 7 golova i Davidović sa 6 golova.

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA "DR. NEIRA DIZDAREVIĆ"

 

 

Podijelite članak