„Kafa s ministrom“: Srednjoškolci iz ZDK održali sastanak s Ministrom Sinanovićem

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predstavnici Mreže vijeća učenika (mreVUK) Zeničko-dobojskog kantona su u sklopu projekta „Kafa s ministrom“ održali sastanak s ministrom obrazovanja, nauke,kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, Mensurom Sinanovićem i doministricom Bernardetom Galijašević u zgradi Vlade ZDK dana 29.11.2016. godine.

Predstavnici Mreže Sinanoviću su predstavili aktivnost za ovu školsku godinu te aktivnosti koje je Mreža realizovala. Govorilo se o sigurnosti učenika, prevenciji u sprječavanju međuvršnjačkog nasilja, aktivnosti škola pri sastavljanju Zakona osnovnih škola, srednjih i fakulteta, o strategiji za mlade, zatim o odnosu lokalnih vlasti i srednjoškolaca.

– Ogromna nam je čast što smo posjetili Ministarstvo i što smo mogli razgovarati s ministrom Mensurom Sinanovićem o tekućim problemima s kojima se srednjoškolci susreću. Ministar je podržao aktivnosti, a zajedno s njim smo dogovarali projekte i tako smo još jedan korak naprijed ka ostvarenju našeg cilja: dovođenja srednjoškolaca u proces donošenja odluka. Sastanak je bio produktivan i nadamo se još mnogim sastancima i još boljim odnosima i zajedničkim projektima mreVUK-a i Ministarstva, istakao je predsjednik mreVUK-a ZDK, Zlatko Hadžić.

Također, bilo je riječi o apliciranju mreVUK-a ZDK u budžet kantona za kontinuitet održavanja aktivnosti Mreže koja je krovna organizacija za zastupanje srednjoškolaca u kantonu.

– Mreža vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona ove godine realizovat će 13 projekata iz raznih oblasti. Sastanak s gospodinom Sinanovićem je pokazatelj da je Mreža proteklih godina bila ono što jeste, krovna organizacija za zastupanje srednjoškolaca i organizacija koja je srednjoškolce iz kantona zastupala na visokom nivou. Protekle godine Mreža je projektom „Jedan slatkiš, jedno dijete“ skupila slatkiše za djecu slabijeg imovinskog stanja u vrijednosti preko 9 hiljada KM te organizovala Prvo debatno Kantonalno koje je okupilo srednjoškolce iz svih gradova na području kantona. Ove godine nastavljamo s aktivnostima koje će donijeti bolji status srednjoškolcima, kazao je Elmin Fehrić, PR mreVUK-a ZDK.

GODISNJICA
MARKETING